1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Min måte å gjære lager.

En tråd i 'Brygging' startet av Mortenpip, 18 Mai 2018.

  1. Mortenpip

    Mortenpip
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lier
    Kommer mange spm om gjæring av lager. Så jeg skriver litt om hvordan jeg gjør det.
    Jeg bruker en Helles på 1048 som skal få hjelp av wlp833 for å komme ned til 1010 som eks.
    Jeg kjøler til 8 grader og pitcher NOK gjær med god helse som også holder 8 grader.
    Kjører ren O2 med 1l/min i 90 sekunder.
    Når gjæret er i setter jeg styringen i gjærskapet til 9 grader og lar den stå der til 2/3 av utgjæringen er unnagjort. (dvs. at her skal det gjæres ned fra 48 til 10 altså 38 poeng. 2/3 her vil da være når den har gjæret ned 25 poeng og SG er 23.) dette bruker wlp833 i mitt tilfelle 8 dager på.
    Da øker jeg temp med 1 grad i døgnet til 14 grader og lar den gjøre seg ferdig og nå FG der.
    Når FG er nådd senker jeg med 2 grader i døgnet til 2 grader og tapper.

    Om dette er den best måten vet jeg ikke, men det blir nå gode lagere som gjør det greit i div konkurranser, på julebordet og ikke minst på terrassen en varm sommerdag.
     
    Frode:D, Sveen, Kjetika og 7 andre liker dette.

Del denne siden