mine første brygg

mine første brygg ble brygget for en måned siden, like godt å starte med 2 brygg....brygget de på DME og LME for en måned siden.
LME var et lyst lager-ølsett som var med da jeg kjøpte gjæringskar,  dette ble gjæret med WLP029 på 16 grader i 2 uker, tappet på flasker og satt 2 uker til karbonering(20C), tilsatte vel 6,5gr sukker/liter. Smakte litt vel bittert ved flasking.
Da jeg i går skulle smake ølet var det helt dødt, faktisk virket det å være mere CO₂ i det da jeg flasket det enn det nå er.
Det var i det hele tatt ikke godt. Men det skal få stå en uke til for karbonering før jeg setter det til lagring, så får vi prøve det senere.

Det andre var DME ektra lys, som jeg gjæret med Wyeast 2278 chech pils på 8 grader. Dette ble tilsatt sukkerlake og flasket nå ikveld, dette ser bra ut, lyst og fint og smakte pils. Det virket ikke som det var veldig mye humlesmak på det, men dette ser iallefall ut til å bli drikkbart!  
Håper bare dette får kullsyre, satte det litt varmere (22C).
Hvis dette blir så bra som det ser ut, så er vel en ny hjemmebrygger sikret.....

Takker for mange gode tips fra brukere her på forumet!
Uten dere hadde nok ikke resultatet mitt blitt det samme
 
Du får ikke noe kvalifisert svar fra meg, men i mangel på andre svar: Jeg fikk råd om å bruke inntil 6g sukker pr halvlitersflaske. Jeg brukte sukkerdrops rett i flasken. Mine flasker fra første batch har kun stått noen dager, men jeg kan se at innholdet er mer uklart enn rett etter flasking, så noe er på gang inni der...

Synd når ikke allt går som planlagt, men jeg kjenner selv at noe av spenningen er om alt går som det skal  :attevar:

Jeg synes forøvrig det var mye styr med flasking, og skal lese meg opp på lagring på fat. Det virker mye enklere.

Lykke til videre  :yes:

/Pål
 
Flasket mitt 3. Brygg ikveld, klemte da på flaskene, de er nå blitt mye hardere. Pilsen jeg flasket søndag har allerede hardnet flakene mere enn det forrige hadde på 2 uker. Satte de litt varmere enn den første. Smakte bedre før flasking både pilsen og den "hurtigpilsen" jeg flasket ikveld, enn den første "kølschen"
 
6g sukker pr HALVLITERSFLASKE??

Det skal vel være inntil 6g pr LITER...

Det der kan bli interessant å åpne... Ikke gjør det i stua for å si det sånn...!!
 
Tilbake
Topp