Minimesk til starter

Skulle hatt noen gode retningslinjer for å beregne malt til mesking av starter-vørter med endt OG på ca. 1.040.

Hvor lenge må vørteren koke for å brukes i en starter?

Hvor mange gram korn må man beregne pr liter vørter?

Hvor lenge må man meske, og på hvilken temperatur?

Må man ta ha avdamping for å redusere kålsmak/DMS?

Jeg dekantere starteren ved å sette den kaldt, og blander den med vørter fra selve brygget gjæren skal brukes i før pitching.

Håper på gode tips - det er slitsomt om man må utsette bryggingen fordi man er tom for spraymalt :)
 
Kunne man f.eks. mesket 700g malt og fylle opp med vann i en 2 liters termos og meske i 30 minutter (lagermalt)?

Og så sile av, toppe opp med vann på ca. 78 grader og la det stå i 10 minutter, for så å sile av igjen, og så skylle en siste gang?

Det blir vel mye uhumskheter i en slik vørter, kan det ha noen negative påvirkninger på gjæren man skal kultivere?

Jeg trenger vanligvis mellom 3 og 5 liter vørter til gjærkultivering for å gjære ca. 60 liter øl.
 
Tilbake
Topp