Mitt første sterkøl

Brygget mitt første sterkøl i dag (Ikke helt ferdig enda...koker akuratt nå).
Holder meg godt unna typeriktighet som jeg pleier  ;D
Lurte på inspill på denne....
har brygget nesten tillsvarende før, men da med lavere og, og den var god, men kanskje litt søt for noen.
tenkte en slik med mer alkohol ville smake da..
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: holiday
Brygger: Magne Høiberg
Asst Brewer:
Style: Belgian Dubbel
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 26,00 L     
Boil Size: 31,20 L
Estimated OG: 1,064 SG
Estimated Color: 24,1 EBC
Estimated IBU: 14,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 82,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount        Item                                      Type        % or IBU     
3,50 kg      Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC)            Grain        53,85 %     
2,50 kg      Munich Malt (17,7 EBC)                    Grain        38,46 %     
30,00 gm      Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %]  (60 min)Hops        10,1 IBU     
20,00 gm      Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %]  (20 min)Hops        4,1 IBU     
0,50 kg      Candi Sugar, Amber (147,8 EBC)            Sugar        7,69 %       
1 Pkgs        Nottingham (Danstar #-) [Starter 25 ml]  Yeast-Ale                 


Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 6,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time    Name              Description                        Step Temp   
80 min        Mash In            Add 15,00 L of water at 74,7 C      67,8 C       


Notes:
------


-------------------------------------------------------------------------------------
 
Endte på OG 1062, og 28 liter. ikke langt fra skjemaet det. Gjæringen startet nesten umiddelbart med nesten en liter tykk slurry.
står og koser seg i kjøleskapet på 14.5 grader. skal få prøve den ja Huub :)
 
Tilbake
Topp