Brygget mitt første sterkøl i dag (Ikke helt ferdig enda...koker akuratt nå).
Holder meg godt unna typeriktighet som jeg pleier ;D
Lurte på inspill på denne....
har brygget nesten tillsvarende før, men da med lavere og, og den var god, men kanskje litt søt for noen.
tenkte en slik med mer alkohol ville smake da..
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: holiday
Brygger: Magne Høiberg
Asst Brewer:
Style: Belgian Dubbel
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 26,00 L
Boil Size: 31,20 L
Estimated OG: 1,064 SG
Estimated Color: 24,1 EBC
Estimated IBU: 14,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 82,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
3,50 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 53,85 %
2,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 38,46 %
30,00 gm Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (60 min)Hops 10,1 IBU
20,00 gm Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (20 min)Hops 4,1 IBU
0,50 kg Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) Sugar 7,69 %
1 Pkgs Nottingham (Danstar #-) [Starter 25 ml] Yeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 6,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
80 min Mash In Add 15,00 L of water at 74,7 C 67,8 C
Notes:
------
-------------------------------------------------------------------------------------
Holder meg godt unna typeriktighet som jeg pleier ;D
Lurte på inspill på denne....
har brygget nesten tillsvarende før, men da med lavere og, og den var god, men kanskje litt søt for noen.
tenkte en slik med mer alkohol ville smake da..
BeerSmith Recipe Printout - http://www.beersmith.com Recipe: holiday
Brygger: Magne Høiberg
Asst Brewer:
Style: Belgian Dubbel
TYPE: All Grain
Taste: (35,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 26,00 L
Boil Size: 31,20 L
Estimated OG: 1,064 SG
Estimated Color: 24,1 EBC
Estimated IBU: 14,2 IBU
Brewhouse Efficiency: 82,00 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
3,50 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 53,85 %
2,50 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 38,46 %
30,00 gm Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (60 min)Hops 10,1 IBU
20,00 gm Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] (20 min)Hops 4,1 IBU
0,50 kg Candi Sugar, Amber (147,8 EBC) Sugar 7,69 %
1 Pkgs Nottingham (Danstar #-) [Starter 25 ml] Yeast-Ale
Mash Schedule: Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Total Grain Weight: 6,00 kg
----------------------------
Single Infusion, Medium Body, Batch Sparge
Step Time Name Description Step Temp
80 min Mash In Add 15,00 L of water at 74,7 C 67,8 C
Notes:
------
-------------------------------------------------------------------------------------