Modning av øl kan ta mange veier. Både smaksmessig og utseendemessig (bl.a skum). I min verden er det slik at det som smaker bra etter lengre lagring er modning. Uansett hvilken vei det tar.
Hos en brygger som skal treffe en bestemt stil (lage noe som er forhåndsdefinert) er alle lagringsprosesser som tar det bort fra denne stilen uønsket. Og blir ofte benevnt som «infeksjon». Ordet er belastet fordi det assosieres med noe som er direkte skadelig. Men det er eksepsjonelt uvanlig at øl etter lagring blir skadelig å drikke. Da er det noe alvorlig feil med hele prosessen eller råvarene.
Så en kan velge ståsted. Liker du smaksutviklingen er det modning. Liker du den ikke er det «infeksjon» ( om du absolutt må sette et ord på det). Er du stilbrygger slenger du ut «infeksjon» straks noe ikke blir som forventet.
Hos en brygger som skal treffe en bestemt stil (lage noe som er forhåndsdefinert) er alle lagringsprosesser som tar det bort fra denne stilen uønsket. Og blir ofte benevnt som «infeksjon». Ordet er belastet fordi det assosieres med noe som er direkte skadelig. Men det er eksepsjonelt uvanlig at øl etter lagring blir skadelig å drikke. Da er det noe alvorlig feil med hele prosessen eller råvarene.
Så en kan velge ståsted. Liker du smaksutviklingen er det modning. Liker du den ikke er det «infeksjon» ( om du absolutt må sette et ord på det). Er du stilbrygger slenger du ut «infeksjon» straks noe ikke blir som forventet.