Hva skal til for at Møllerens hele byggryn fra Rema blir til flaket bygg for brygging av Irish Stout? Litt lett juling med kjevla!? Eller er flaket bygg noe mer spesielt? Hilsen en nybegynner som vil brygge Stout i helga...
Flak har vært valset og dampet slik at stivelsen i kornet gelatiniseres og blir lettere tilgjengelig "føde" for enzymer fra malt. Skal du bruke byggryn bør de gjerne knuses og kokes før bruk.
Takk for svar! Kanskje jeg prøver å dampkoke knuste byggryn på rist før mesking, bare for å ta den helt ut. Men jeg skjønner jo at det altså ikke er så dumt å huske og huke av flaka bygg neste gang vi handler....
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.