Hoi!
Lurer på om kun mørk maltekstrakt kan brukes, eller hvor mye dette bør "spees ut" for å bli bra?
Har klart å misjonere brygginga såpass at en kompis nå skal brygge sitt første øl, basert på maltekstrakt, med Safale s-33 som gjær.
Han har nå bestilt 2 x 1,8kg Muntons mørk maltekstrakt, i tillegg til at jeg har 1stk av det samme.
Det gikk kanskje litt fort i svingene, da jeg tenkte han skulle kjøpe lys maltekstrakt, som jeg ser de fleste maltekstraktoppskrifter bruker som basis.
Jeg har en god del malt, som vi tenker å bruke litt av blant annet til farge og smak.
Han hadde tenkt å prøve f.eks Brown Ale fra Moderne hjemmebrygging.
Nå står det imidlertid at mørk maltektrakt inneholder bl.a sjokolademalt og krystallmalt som vi tenkte å minimeske..
Ellers tar vi gjerne imot tips til gode ales med endel mørk maltekstrakt i.
Lurer på om kun mørk maltekstrakt kan brukes, eller hvor mye dette bør "spees ut" for å bli bra?
Har klart å misjonere brygginga såpass at en kompis nå skal brygge sitt første øl, basert på maltekstrakt, med Safale s-33 som gjær.
Han har nå bestilt 2 x 1,8kg Muntons mørk maltekstrakt, i tillegg til at jeg har 1stk av det samme.
Det gikk kanskje litt fort i svingene, da jeg tenkte han skulle kjøpe lys maltekstrakt, som jeg ser de fleste maltekstraktoppskrifter bruker som basis.
Jeg har en god del malt, som vi tenker å bruke litt av blant annet til farge og smak.
Han hadde tenkt å prøve f.eks Brown Ale fra Moderne hjemmebrygging.
Nå står det imidlertid at mørk maltektrakt inneholder bl.a sjokolademalt og krystallmalt som vi tenkte å minimeske..
Ellers tar vi gjerne imot tips til gode ales med endel mørk maltekstrakt i.