Amarillo
Norbrygg-medlem
Skal sette en starter til 48 liter Porter med OG 1053. Har bare ett glass med gjær og regnet med å måtte kjøre en step-up for å få nok gjær. Men ifølge kalkulatoren til Brewer's Friend er det nok med en starter på 2,7 liter (gjærdato 2/3). Mens MrMalty sier jeg må ha en starter på 6,5 liter, selv om de to kalkulatorene er enig i hvor mange gjærceller jeg må ha, ca 470 milliarder. Så her er det stor forskjell på hvordan de regner gjærvekst.
Jeg ser BF bruker Braukaisers utregninger som standard, mens MrMalty bruker Chris Whites. Har lest Braukaisers teori (http://braukaiser.com/blog/blog/2012/11/03/estimating-yeast-growth/) og det ser ut som han har forsket på dette og har bra grunnlag for det han skriver.
Men hva gjør dere, stoler dere på kalkulatoren til Brewer's Friend?
Jeg ser BF bruker Braukaisers utregninger som standard, mens MrMalty bruker Chris Whites. Har lest Braukaisers teori (http://braukaiser.com/blog/blog/2012/11/03/estimating-yeast-growth/) og det ser ut som han har forsket på dette og har bra grunnlag for det han skriver.
Men hva gjør dere, stoler dere på kalkulatoren til Brewer's Friend?
Sist redigert: