Finn Berger
Moderator
I denne artikkelen (som er vel verdt å lese!) om hop creep sies det at enzymene som er årsaken, denatureres ved 1PU (Pasteurization Unit), som er 1 minutt ved 60 grader.
Kan vi bruke den informasjonen til noe? Kan vi f.eks. rett og slett koke opp vann (eller kanskje heller svak vørter), kjøle det ned til 70 grader (for å ta høyde for at humla vil kjøle ned blandinga noe), la det stå et minutt, og så helle det oppi? Det blir vel våthumling i stedet for tørrhumling, men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor det ikke skulle funke. Burde det ikke til og med kunne kickstarte uttrekkinga av aromastoffene i humla?
Artikkelen opplyser forøvrig at humleprodusentene har senket tørketemperaturen for humla med 8-11 grader over de siste åra, for å ta bedre vare på aromaoljene. Det forklarer jo hvorfor problemet med hop creep har blitt mer aktuelt.
Kan vi bruke den informasjonen til noe? Kan vi f.eks. rett og slett koke opp vann (eller kanskje heller svak vørter), kjøle det ned til 70 grader (for å ta høyde for at humla vil kjøle ned blandinga noe), la det stå et minutt, og så helle det oppi? Det blir vel våthumling i stedet for tørrhumling, men jeg skjønner egentlig ikke hvorfor det ikke skulle funke. Burde det ikke til og med kunne kickstarte uttrekkinga av aromastoffene i humla?
Artikkelen opplyser forøvrig at humleprodusentene har senket tørketemperaturen for humla med 8-11 grader over de siste åra, for å ta bedre vare på aromaoljene. Det forklarer jo hvorfor problemet med hop creep har blitt mer aktuelt.