Hei, jeg brygget min ca. 8ende batch nå. Skulle bli et lettvint juleøl som jeg har brygget før med ca. samme ingredienser. Det eneste nye for meg var muscovadosukker.. Aldri hatt problemer før.
Stormgjæringen kom fort igang og alt virket fint. Etter en uke var det ikke særlig liv i gjærlåsen - men pga en travel tid lot jeg det stå i 3 uker før jeg tilsatte sukker og tappet på flasker..
Så kom jeg på at jeg hadde glemt å måle sg (riktig terminologi?) før flaskingen. Målte fra en liten rest i karet og ble svett når det leste 1.040.. OG var 1.056.
Måtte reise bort kort tid etter og var passe bekymra når jeg kom hjem etter 4 dager. Åpnet en av de siste flaskene og det smalt - som jeg fryktet - og fosset over.
Tok ingen sjanser og bar alt (22l) ut på terassen hvor det har stått kaldt (0-5grader) i noen dager - i påvente av dumping.
Åpnet noen flasker idag - forsiktig - og ble overrasket over hvor lite trykk det var på dem.. Målte nå til 1.012..
Kan det ha vært en solid feilmåling? Og at jeg kun var uheldig med den siste flaska? Har lyst til å flytte inn ølet igjen - det smaker nydelig..
Hva gjør jeg?
Stormgjæringen kom fort igang og alt virket fint. Etter en uke var det ikke særlig liv i gjærlåsen - men pga en travel tid lot jeg det stå i 3 uker før jeg tilsatte sukker og tappet på flasker..
Så kom jeg på at jeg hadde glemt å måle sg (riktig terminologi?) før flaskingen. Målte fra en liten rest i karet og ble svett når det leste 1.040.. OG var 1.056.
Måtte reise bort kort tid etter og var passe bekymra når jeg kom hjem etter 4 dager. Åpnet en av de siste flaskene og det smalt - som jeg fryktet - og fosset over.
Tok ingen sjanser og bar alt (22l) ut på terassen hvor det har stått kaldt (0-5grader) i noen dager - i påvente av dumping.
Åpnet noen flasker idag - forsiktig - og ble overrasket over hvor lite trykk det var på dem.. Målte nå til 1.012..
Kan det ha vært en solid feilmåling? Og at jeg kun var uheldig med den siste flaska? Har lyst til å flytte inn ølet igjen - det smaker nydelig..
Hva gjør jeg?