har nettopp satt co2 trykk på et bryggerifat med g-kobling. Kan jeg trygt ta av koblingen nå, eller må utstyret (kobling, slanger, co2 osv) stå koblet til hele tiden?
Ja, jeg karbonerer gjerne to brygg i slengen.
Da kjøre jeg trykket litt ekstra til å begynne med og skifter over CO2-tilførselen en gang eller to om dagen. Totalt sett tar det selvsagt lengre tid enn ved karbonering av et fat.
Det var det jeg håpet på å kunne gjøre, neste brygg er straks klart til karbonering . Hvordan kan jeg forresten finne ut om karboneringen er ferdig? Finnes det exact science her?
Jeg også gjør det på denne måten. Det er bare å fylle på litt og litt CO2 til trykket stabiliserer seg på ønsket nivå. Hvor mye trykk du har på fatet leser du av når du kobler på CO2 flasken og før du åpner ventilen. Dersom du ikke har det travelt, så spiller det ikke noen rolle hvor ofte du fyller på CO2. Dersom du har det travelt så kan du fylle på til for høyt trykk de første gangene og gjerne riste noe på fatet.
Det skal det være en lomme med CO2 øverst i fatet slik at CO2 ventilen ikke er i kontakt med ølet i utgangspunktet. Dette kan være et problem i forbindelse med risting. Da må en sørge for at CO2 flasken står høyere enn fatet for å hindre at øl kommer inn i slange og regulator.
Men da må trykket på lavtrykk siden på manometeret først avlastes, så må du få fattrykket inn på regulatoren, dette stoppes ihvertfall på mine koblinger av tilbakeslags ventilen i G-kobliongen som også fungerer som pakning,
jeg test tapper litt i stedet
Ja, jeg har nok ingen tilbakeslagsventiler for jeg får greit til å lese av trykket på fatetene med mine regulatorer.
Testtapping er selvfølgelig en fin måte (the proof of the pudding is in the eating), men i blant kan det også være greit å kunne sjekke trykket.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.