Når er tiden inne for å flaske?

SveinB

Norbrygg-medlem
I noen oppskrifter er ønsket gjæringsforløp svært nøye beskrevet. X dager på 18 grader, Y dager på 22 grader og gjerne derpå et coldcrash. Når jeg brygger, er det vanskelig - egentlig umulig- å si hvilken dag det vil passe å tappe ølet på flasker. Derfor kan det godt hende at ølet blir stående på dunken noen uker ekstra før det blir tappet.

Er det uheldig (litt uheldig eller veldig uheldig), og hvis ja: er det noe å gjøre med det (bortsett altså fra å følge oppskriften nøyaktig)?
 
Noen dager eller uker ekstra er helt uproblematisk, kanskje til og med bra, for ølet. Det kan være snakk om autolyse om ølet står i månedsvis på gjærkaken, men det er vel flere her inne som har eksperimentert med å ha ølet i svært lang tid i karet uten å merke noe til dette.
 
Tilbake
Topp