Når tar dere bort gjæren i gjæringskaret?
Jeg har et pilot/testbrygg med en wyeast 1318 gjær der er stått og gjæret siden d.27. december. Det er slutt på aktivitet i gjærlåsen og gjæringen har stått stabilt på samme plato i to dager nå. I mens har pH verdien steget begge dager. Jeg venter fremdeles på at diacetylnivået skal falle til et lavere nivå, men tenker på at det kanskje er lurt å vente. Jeg mangler å tørrhumle ipaen, men ønsker å fjerne gjæren. Gjæren skal ikke gjenbrukes!
- Hvad gjør dere?
- Hvilke tidspunkter fjerner eller stikker dere om?
Jeg har et pilot/testbrygg med en wyeast 1318 gjær der er stått og gjæret siden d.27. december. Det er slutt på aktivitet i gjærlåsen og gjæringen har stått stabilt på samme plato i to dager nå. I mens har pH verdien steget begge dager. Jeg venter fremdeles på at diacetylnivået skal falle til et lavere nivå, men tenker på at det kanskje er lurt å vente. Jeg mangler å tørrhumle ipaen, men ønsker å fjerne gjæren. Gjæren skal ikke gjenbrukes!
- Hvad gjør dere?
- Hvilke tidspunkter fjerner eller stikker dere om?