Når skal jeg ha i kaffetilsetningen?

Jeg skal brygge enten 7fjell BØLL eller MORGENSTEMNING til jul og lurte på litt angående kaffetilsetningen. På bøll sier gahr:
"tilsett kaffen i ølet før karbonering."

på morgenstemning står det "added at bottling".

Begge deler går helt sikkert fint, er det noen som har preferanse på om det skal i gjæringsspannet før stormgjæringen, eller tilsettes ved sukkerlaken idet jeg skal flaske? Takker for inspill!
 
De gangene jeg har brukt kaffe har jeg helt varm kaffe rett i gjæringskaret et par dager før flasking og det har gått veldig bra.
 
De gangene jeg har brukt kaffe har jeg helt varm kaffe rett i gjæringskaret et par dager før flasking og det har gått veldig bra.
Er det en grunn til at du ikkje kjøler ned kaffen før du hiver den i karet? Trodde alt av frukter og slikt skulle kokes så avkjøles før det gikk i bøtta
 
Jeg liker kaffen best varm :)

Nei det er vel ingen spesiell grunn til det, en presskanne oppi 20+ liter med øl påvirker ikke temperaturen så mye at det bekymrer meg.
 
Jeg ville ikke ha helt varm kaffe i karet sammen med gjæren, men mot slutten er gjæren stort sett ferdig og mindre ømtålig.
 
Tilbake
Topp