Hei! Jeg Er ny i bryggefaget, holder for tiden på med batch #4. I går kveld tappet vi en American IPA som hadde stått til gjæring i 2 uker. Vi karbonerer naturlig med sukkerlake, og dette har fungert kjempefint på de 3 første batchene. Desverre gikk det ikke sånn i går! Vi kokte opp 6g/l sukker som det stod i oppskriften, altså 240gram siden vi hadde 40 liter øl. Sukkerlaken ble kokt i ca 2-3 min. Så brukte vi hevert fra originalt gjæringskar og tappet forsiktig i nytt desinfisert kar mens vi tilsatte sukkerlaken. Etter å ha tappet og korket nærmere 80x0,5 flasker såg vi at det lå en tykk sirup av sukkerlaken som har samlet seg helt i botten av karet! Lurer på om noen vet hva som kunne ha gått galt? Har vi muligens brukt for lite vann når vi kokte sukkerlaken? (ca 3dl) Som sagt har vi gjort dette tidligere med bra resultat, og ingen av oss skjønner hvorfor det ble sirup denne gangen!? Det ble brukt vanlig hvitt sukker (farin) til laken.
Lurer også på om det kan være en ide å koke ny sukerlake for så tilsette hver enkel flaske? Trist visst vi får en helt flat og død IPA, siden den smaksmessig var veldig god!
Bryggesettet ble forøverig kjøpt hos bakke brygg i Trondheim. OG ble målt til 1058, FG 1010.
Hilsen
En ølstørst amatørbrygger
Lurer også på om det kan være en ide å koke ny sukerlake for så tilsette hver enkel flaske? Trist visst vi får en helt flat og død IPA, siden den smaksmessig var veldig god!
Bryggesettet ble forøverig kjøpt hos bakke brygg i Trondheim. OG ble målt til 1058, FG 1010.
Hilsen
En ølstørst amatørbrygger