Staro
Norbrygg-medlem
Skal benytte de nyinnkjøpte fatene for første gang og har noen spørsmål jeg håper jeg kan få svar på.
Jeg har to 12 liters fat som skal fylles med hver sin øltype.
Jeg vil karbonere ølet mitt naturlig i corneliusfat. Jeg tenker å lage en sukkerlake og ha rett i fatet før jeg tapper ølet over i fatet. Jeg tenker å bruke samme mengde dextrose som når jeg flasker(ca 6 g / l)
Må jeg sette trykk på fatene når jeg bruker denne mengden dextrose?
Det ene fatet vil kun bli halvfullt(6 liter) med øl og det andre med ca 10 liter. Så det blir varierende headspace i fatene. Bør jeg trykksette fatene for å kompensere for headspace? I så fall hvor høyt trykk?
Jeg har to 12 liters fat som skal fylles med hver sin øltype.
Jeg vil karbonere ølet mitt naturlig i corneliusfat. Jeg tenker å lage en sukkerlake og ha rett i fatet før jeg tapper ølet over i fatet. Jeg tenker å bruke samme mengde dextrose som når jeg flasker(ca 6 g / l)
Må jeg sette trykk på fatene når jeg bruker denne mengden dextrose?
Det ene fatet vil kun bli halvfullt(6 liter) med øl og det andre med ca 10 liter. Så det blir varierende headspace i fatene. Bør jeg trykksette fatene for å kompensere for headspace? I så fall hvor høyt trykk?