Hei,
Har begynt med BIAB og holder nå på med femte brygg. Det første ble veldig vellykket, men problemet har var de 3 imellom... De har smakt sterkt av alkohol alle sammen, men 2 av de er nå på lagring, en brown ale og en saison, den før, nr 2, måtte jeg tømme ut da man fikk noen solide tømmermenn av å drikke det.
Det virker jo som at problemet er at det dannes for mange fusel alkoholer, brygg nr 2 gjæret jeg på for høy temp innså jeg etterpå, 24 grader, men nr 3 og 4 mener jeg å ha hatt rundt 20-21 grader og saison gjæren, WLP566, opp mot 25-26 som den jo burde tåle. Det jeg har gjort feil er å ha hatt for lite gjær i, første brygget brukte jeg tørrgjær så derfor fikk jeg vel god gjæring. Det jeg har lest er at fuseler ikke kan lagres bort, så er jo redd at nok 2 brygg er ødelagt.
Spørsmålet mitt er: Får man dannet fuselalkoholer ved for lite gjær og ikke bare for høy temperatur ? Er litt paranoid nå og tenker begynne gjæring på dagens brygg på 18 grader, WLP001 ifra 14.10 i en 1.5L starter, burde ha plenty gjær nå, men drit lei av ødelagte brygg. Hva mer bør jeg tenke på eller gjøre ?
Tips mottas med glede !!
Har begynt med BIAB og holder nå på med femte brygg. Det første ble veldig vellykket, men problemet har var de 3 imellom... De har smakt sterkt av alkohol alle sammen, men 2 av de er nå på lagring, en brown ale og en saison, den før, nr 2, måtte jeg tømme ut da man fikk noen solide tømmermenn av å drikke det.
Det virker jo som at problemet er at det dannes for mange fusel alkoholer, brygg nr 2 gjæret jeg på for høy temp innså jeg etterpå, 24 grader, men nr 3 og 4 mener jeg å ha hatt rundt 20-21 grader og saison gjæren, WLP566, opp mot 25-26 som den jo burde tåle. Det jeg har gjort feil er å ha hatt for lite gjær i, første brygget brukte jeg tørrgjær så derfor fikk jeg vel god gjæring. Det jeg har lest er at fuseler ikke kan lagres bort, så er jo redd at nok 2 brygg er ødelagt.
Spørsmålet mitt er: Får man dannet fuselalkoholer ved for lite gjær og ikke bare for høy temperatur ? Er litt paranoid nå og tenker begynne gjæring på dagens brygg på 18 grader, WLP001 ifra 14.10 i en 1.5L starter, burde ha plenty gjær nå, men drit lei av ødelagte brygg. Hva mer bør jeg tenke på eller gjøre ?
Tips mottas med glede !!