Hei!
Har gått til innkjøp av Oslo kveik, og tenker å gjennomføre gjæringen på 30 grader.
Etter kok, skal vørteren avkjøles ned til ca 18-20 grader, så helle i kveiken, og deretter øke til 30 grader. Eller skal den kun avkjøles ned til 30 grader som er gjæringstemperaturen, for så å bli pitchet?
Jeg er litt på tynn is her og setter pris på gode råd. Det gjelder forrsesten en lager som skal lages om noen dager
Har gått til innkjøp av Oslo kveik, og tenker å gjennomføre gjæringen på 30 grader.
Etter kok, skal vørteren avkjøles ned til ca 18-20 grader, så helle i kveiken, og deretter øke til 30 grader. Eller skal den kun avkjøles ned til 30 grader som er gjæringstemperaturen, for så å bli pitchet?
Jeg er litt på tynn is her og setter pris på gode råd. Det gjelder forrsesten en lager som skal lages om noen dager