[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Tykjen
Øltype: A. Barleywine
Antall poeng i konkurransen: 46 av 50
OG: 1104
FG: 1030
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 92 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 24 l
Malt & sukker
18500 gram 92,5 % Pale malt ? EBC
1500 gram 7,5 % Krystallmalt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
92 min 66 gr C
Humle
94 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 90 min
40 gram East Kent Goldings 4,9 % alfa pellets koketid 15 min
40 gram East Kent Goldings 4,9 % alfa pellets koketid 2 min + 10 min trekk
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale slurry 0,5 l flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 25 dager ved 20 gr C
Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 20 gr C
Lagring 1100 dager ved 5-20 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 08.02.2003
Tappedato: 27.03.2003
Kommentar: Dette ølet fikk 1. premie i alle klasser [/size][/tt]
Navn på brygget: Tykjen
Øltype: A. Barleywine
Antall poeng i konkurransen: 46 av 50
OG: 1104
FG: 1030
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 92 IBU
Vørtermengde: 25 l
Sluttvolum: 24 l
Malt & sukker
18500 gram 92,5 % Pale malt ? EBC
1500 gram 7,5 % Krystallmalt ? EBC
Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling
Meskeskjema
92 min 66 gr C
Humle
94 gram Nordbrauer 10,0 % alfa pellets koketid 90 min
40 gram East Kent Goldings 4,9 % alfa pellets koketid 15 min
40 gram East Kent Goldings 4,9 % alfa pellets koketid 2 min + 10 min trekk
Krydder og andre tilsetninger
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale slurry 0,5 l flytende gjær
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 25 dager ved 20 gr C
Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 20 gr C
Lagring 1100 dager ved 5-20 gr C
Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 08.02.2003
Tappedato: 27.03.2003
Kommentar: Dette ølet fikk 1. premie i alle klasser [/size][/tt]