NM 07 MA3 - English Stout - Gahr Smith-Gahrsen

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Andrimne English Stout
Øltype: X. Engelsk Stout
Antall poeng i konkurransen: 40 av 50
OG: 1052
FG: 1017
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 39 IBU
Vørtermengde: 23,0 l
Sluttvolum:   21,5 l

Malt & sukker
3100 gram       67,4 %    Castle pale malt       ? EBC    
500 gram       10,9 %    Weyermann hvetemalt    ? EBC
500 gram       10,9 %    Muntons crystal malt   ? EBC
250 gram        5,4 %    Muntons chocolate malt ? EBC
250 gram        5,4 %    Muntons black malt     ? EBC    

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
90 min    66 ºC

Humle
45 gram    East Kent Goldings   6,5 % alfa  hel    koketid 90 min
20 gram    East Kent Goldings   6,5 % alfa  hel    koketid 15 min
30 gram    East Kent Goldings   6,5 % alfa  hel    koketid  5 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:   Wyeast 1318, 1 l gjærstarter  flytende gjær

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring     6 dager ved 20 ºC
Modning/sekundærgjæring  10 dager ved 20 ºC
lagring                  90 dager ved 15 ºC

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 29.10.2006
Tappedato:  14.11.2006

Kommentar: 100 g farin til priming[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp