NM 08 ML2 - Münchener Dunkel - Geir Johnsen (Vedavågen)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Salvøy Dunkel
Øltype: münchener Dunkel
Antall poeng i konkurransen: 40,00 av 50
OG: 1052
FG: 1014
Farve (beregnet): 60 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU
Vørtermengde: 21 l
Sluttvolum: 18 l

Malt & sukker
2500 gram 42  %   Pilsmalt Muntons        3,4 EBC
2500 gram 42  %   Munchenermalt Muntons   5,6-13,5 EBC
500 gram  8,4 % Caramunchen Castle    120 EBC
250 gram  4,2 % Brunt Sukker            ? EBC
120 gram  2,0 % Crystalmalt Muntons   150 EBC
  80 gram  1,3 % Sjokolademalt Muntons 900 EBC


Vann
14,87 l til innmesking
? l til skylling

Meskeskjema
65 min 68 °C
Kommentar til mesking: Utvask 40 min. - 78 c.

Humle
65 gram Saaz Pellet       3,0 %-alfa 60 min
20 gram Tettnanger Pellet 2,3 %-alfa 15 min
20 gram Tettnanger Pellet 2,3 %-alfa  5 min

Krydder og andre tilsetninger
2ts  Wyeast Gjærnæring  koketid 15 min
1tbl Whirlfloc          koketid 15 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis Saflager S-23 Tørrgjær 2 pk. a 11,5 ºC
Kommentar til gjær: Drysset rett i gjæringskaret

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring   16 dager ved 8-10 °C
Modning/sekundærgjæring  8 dager ved 8-10 °C 
Lagring                 48 dager ved 11-13 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 29.12.2007
Tappedato: 20.01.2008

Kommentar: Karbonert med 125gr. Demererasukker, 6,9gr. pr. liter[/tt]
 
Tilbake
Topp