[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Salvøy Dunkel
Øltype: münchener Dunkel
Antall poeng i konkurransen: 40,00 av 50
OG: 1052
FG: 1014
Farve (beregnet): 60 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU
Vørtermengde: 21 l
Sluttvolum: 18 l
Malt & sukker
2500 gram 42 % Pilsmalt Muntons 3,4 EBC
2500 gram 42 % Munchenermalt Muntons 5,6-13,5 EBC
500 gram 8,4 % Caramunchen Castle 120 EBC
250 gram 4,2 % Brunt Sukker ? EBC
120 gram 2,0 % Crystalmalt Muntons 150 EBC
80 gram 1,3 % Sjokolademalt Muntons 900 EBC
Vann
14,87 l til innmesking
? l til skylling
Meskeskjema
65 min 68 °C
Kommentar til mesking: Utvask 40 min. - 78 c.
Humle
65 gram Saaz Pellet 3,0 %-alfa 60 min
20 gram Tettnanger Pellet 2,3 %-alfa 15 min
20 gram Tettnanger Pellet 2,3 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
2ts Wyeast Gjærnæring koketid 15 min
1tbl Whirlfloc koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis Saflager S-23 Tørrgjær 2 pk. a 11,5 ºC
Kommentar til gjær: Drysset rett i gjæringskaret
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 16 dager ved 8-10 °C
Modning/sekundærgjæring 8 dager ved 8-10 °C
Lagring 48 dager ved 11-13 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 29.12.2007
Tappedato: 20.01.2008
Kommentar: Karbonert med 125gr. Demererasukker, 6,9gr. pr. liter[/tt]
Navn på brygget: Salvøy Dunkel
Øltype: münchener Dunkel
Antall poeng i konkurransen: 40,00 av 50
OG: 1052
FG: 1014
Farve (beregnet): 60 EBC
Beregnet bitter: 23 IBU
Vørtermengde: 21 l
Sluttvolum: 18 l
Malt & sukker
2500 gram 42 % Pilsmalt Muntons 3,4 EBC
2500 gram 42 % Munchenermalt Muntons 5,6-13,5 EBC
500 gram 8,4 % Caramunchen Castle 120 EBC
250 gram 4,2 % Brunt Sukker ? EBC
120 gram 2,0 % Crystalmalt Muntons 150 EBC
80 gram 1,3 % Sjokolademalt Muntons 900 EBC
Vann
14,87 l til innmesking
? l til skylling
Meskeskjema
65 min 68 °C
Kommentar til mesking: Utvask 40 min. - 78 c.
Humle
65 gram Saaz Pellet 3,0 %-alfa 60 min
20 gram Tettnanger Pellet 2,3 %-alfa 15 min
20 gram Tettnanger Pellet 2,3 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
2ts Wyeast Gjærnæring koketid 15 min
1tbl Whirlfloc koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 60 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis Saflager S-23 Tørrgjær 2 pk. a 11,5 ºC
Kommentar til gjær: Drysset rett i gjæringskaret
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 16 dager ved 8-10 °C
Modning/sekundærgjæring 8 dager ved 8-10 °C
Lagring 48 dager ved 11-13 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 29.12.2007
Tappedato: 20.01.2008
Kommentar: Karbonert med 125gr. Demererasukker, 6,9gr. pr. liter[/tt]