[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Golden novice pale ale
Øltype: 3.D. English pale ale
Antall poeng i konkurransen: 38,67 av 50
OG: 1048
FG: 1007
Farve (beregnet): 18 EBC
Beregnet bitter: 24 IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 18 l
Malt & sukker
2500 gram lys spraymalt (før humletilsetning)
400 gram lettkokte havregryn
420 gram cara crystal 150 EBC
330 gram hvetemalt
Vann
2,5 l til innmesking
2 l til skylling
Meskeskjema
15 min 60 °C
40 min 65 °C
10 min 67 °C
15 min 68 °C
Kommentar til mesking: Ikke som planlagt, men det målte forløpet ble slik.
Humle
42 gram Styrian goldings Pellet 3,6 %-alfa 60 min
39 gram Styrian goldings Pellet 3,6 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram irish moss koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 65 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis Safale S-04 Tørrgjær 11,5
Kommentar til gjær: Rehydrert i sukkervann
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 18 dager ved 17-19 grader
Lagring 90 dager ved 18 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.01.2009
Tappedato: 22.01.2009
Navn på brygget: Golden novice pale ale
Øltype: 3.D. English pale ale
Antall poeng i konkurransen: 38,67 av 50
OG: 1048
FG: 1007
Farve (beregnet): 18 EBC
Beregnet bitter: 24 IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum: 18 l
Malt & sukker
2500 gram lys spraymalt (før humletilsetning)
400 gram lettkokte havregryn
420 gram cara crystal 150 EBC
330 gram hvetemalt
Vann
2,5 l til innmesking
2 l til skylling
Meskeskjema
15 min 60 °C
40 min 65 °C
10 min 67 °C
15 min 68 °C
Kommentar til mesking: Ikke som planlagt, men det målte forløpet ble slik.
Humle
42 gram Styrian goldings Pellet 3,6 %-alfa 60 min
39 gram Styrian goldings Pellet 3,6 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
2 gram irish moss koketid 15 min
Koketid
Total koketid vørter: 65 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis Safale S-04 Tørrgjær 11,5
Kommentar til gjær: Rehydrert i sukkervann
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 18 dager ved 17-19 grader
Lagring 90 dager ved 18 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.01.2009
Tappedato: 22.01.2009