[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holmen Graa Maibokk
Øltype: 1.I. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1067
FG: 1018
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 36 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 104 l
Sluttvolum: 100 l
Malt & sukker
12000 gram 43,5 % Munchenmalt 15 EBC
12000 gram 43,5 % Pilsmalt 3 EBC
2000 gram 7,5 % Caramunich 110 EBC
1500 gram 5,5 % Lys fl. extract 15 EBC
Vann
60 l til innmesking
90 l til skylling
Meskeskjema
60 min 68 °C
Humle
100 gram Northern Brewer Pellet 8,5 %-alfa 60 min
300 gram H. Heersbrucker Pellet 4 %-alfa 30 min
200 gram Saaz Hel 4 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
15 gram salt koketid 60 min
Koketid
Total koketid vørter: min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 830 German Lager Bunnfall 1000 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 9 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 8 grader
Lagring 14 dager ved 4 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 5.01.2009
Tappedato: 15.02.2009
Navn på brygget: Holmen Graa Maibokk
Øltype: 1.I. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1067
FG: 1018
Farve (beregnet): 21 EBC
Beregnet bitter: 36 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 104 l
Sluttvolum: 100 l
Malt & sukker
12000 gram 43,5 % Munchenmalt 15 EBC
12000 gram 43,5 % Pilsmalt 3 EBC
2000 gram 7,5 % Caramunich 110 EBC
1500 gram 5,5 % Lys fl. extract 15 EBC
Vann
60 l til innmesking
90 l til skylling
Meskeskjema
60 min 68 °C
Humle
100 gram Northern Brewer Pellet 8,5 %-alfa 60 min
300 gram H. Heersbrucker Pellet 4 %-alfa 30 min
200 gram Saaz Hel 4 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
15 gram salt koketid 60 min
Koketid
Total koketid vørter: min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs 830 German Lager Bunnfall 1000 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 21 dager ved 9 grader
Modning/sekundærgjæring 14 dager ved 8 grader
Lagring 14 dager ved 4 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 5.01.2009
Tappedato: 15.02.2009