NM 09 ML3 - Bayer 1 - Tore Bjørgo (Asker)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bayer 1
Øltype: 2.C. Münchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 35,67 av 50
OG: 1052
FG: 1015
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 26 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 42 l

Malt & sukker
5000  gram 44  %  müncnermalt
5000  gram 44  %  pilsnermalt
250  gram  2,2 %  krystallmalt
100  gram  8,9 %  caramünchner
100  gram  0,9 %  sjokolademalt

Vann
29 l til innmesking

Meskeskjema
90 min 67 °C

Humle
55 gram Nordbrauer Pellet            8,9 %-alfa 60 min
34 gram Saaz Pellet                  3,7 %-alfa 20 min
22 gram Hersbrücker Hallertau Pellet 2  %-alfa  5 min

Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: - Velg - Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 125 ml

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    50 dager ved 5-7 grader
Modning/sekundærgjæring  28 dager ved 12  grader
Lagring                150 dager ved 7-9 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 10.08.2008
Tappedato: 25.10.2008

Kommentar: Ølet er en norsk Bayer. [/tt]
 
Skal vel egentlig aldri endre på slike ting, men er det evt andre Humletyper enn Nordbauer som kan egne seg som bitterhumle til denne oppskriften :roedme:? Ved bestilling av denne humlen, fekk eg ved ein feiltakelse levert  Nothern Brewer i staden, og det blir vel ein heilt anna bitterhet om eg bruker denne? Svar mottas med takk ...  :help:
 
Oj? Den hadde ikkje eg sett... Hadde nok stått som eit spørsmålstegn ved kverna tenker eg... Ser % stemmer av 100%, men virker mest rett med 100 gram??? Nokon som fasit på denne??
 
Er nok 100 g caramunich siden det er benyttet 250g krystallmalt i tillegg. Dette gir tilstrekkelig sødme i oppskriften.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp