[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Bayer 1
Øltype: 2.C. Münchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 35,67 av 50
OG: 1052
FG: 1015
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 26 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 42 l
Malt & sukker
5000 gram 44 % müncnermalt
5000 gram 44 % pilsnermalt
250 gram 2,2 % krystallmalt
100 gram 8,9 % caramünchner
100 gram 0,9 % sjokolademalt
Vann
29 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 67 °C
Humle
55 gram Nordbrauer Pellet 8,9 %-alfa 60 min
34 gram Saaz Pellet 3,7 %-alfa 20 min
22 gram Hersbrücker Hallertau Pellet 2 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: - Velg - Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 125 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 50 dager ved 5-7 grader
Modning/sekundærgjæring 28 dager ved 12 grader
Lagring 150 dager ved 7-9 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 10.08.2008
Tappedato: 25.10.2008
Kommentar: Ølet er en norsk Bayer. [/tt]
Navn på brygget: Bayer 1
Øltype: 2.C. Münchener dunkel
Antall poeng i konkurransen: 35,67 av 50
OG: 1052
FG: 1015
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: 26 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 42 l
Malt & sukker
5000 gram 44 % müncnermalt
5000 gram 44 % pilsnermalt
250 gram 2,2 % krystallmalt
100 gram 8,9 % caramünchner
100 gram 0,9 % sjokolademalt
Vann
29 l til innmesking
Meskeskjema
90 min 67 °C
Humle
55 gram Nordbrauer Pellet 8,9 %-alfa 60 min
34 gram Saaz Pellet 3,7 %-alfa 20 min
22 gram Hersbrücker Hallertau Pellet 2 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: - Velg - Wyeast 2042 Danish Lager Flytende 125 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 50 dager ved 5-7 grader
Modning/sekundærgjæring 28 dager ved 12 grader
Lagring 150 dager ved 7-9 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 10.08.2008
Tappedato: 25.10.2008
Kommentar: Ølet er en norsk Bayer. [/tt]