[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Holmen Graa Maibokk
Kode: TFV910
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.I. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 34 av 50
OG: 1065
FG: 1016
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 32 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 133 l
Sluttvolum: 133 l
Malt & sukker
18000 gram 55,38 % Pilsner malt 4 EBC
8000 gram 24,62 % Munchen malt 15 EBC
1500 gram 4,62 % Caravienne malt 50 EBC
3000 gram 9,23 % Lys flytende extract 15 EBC
2000 gram 6,15 % Sukker 2 EBC
Vann
60 l til innmesking
110 l til skylling
Meskeskjema
60 min 68 °C
Kommentar til mesking:
Humle
100 gram Northern Brewer Hel 10,5 %-alfa 60 min
114 gram Perle Hel 8,2 %-alfa 60 min
108 gram Hallertauer Tradition Hel 7,1 %-alfa 20 min
108 gram Hallertauer Tradition Hel 7,1 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
15 gram Kalsiumsulfat (mesk) koketid 60 min
20 gram Kalsiumklorid (mesk) koketid 60 min
2 gram Irish moss koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs German Bock Lager bunnfall 1500 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 10 dager
Modning/sekundærgjæring 12 dager ved 10 dager
Øvrig informasjon
Bryggedato: 24.01.2010
Tappedato: 25.02.2010
Kommentar: Øltype: Helles bock/Maibock[/tt]
Navn på brygget: Holmen Graa Maibokk
Kode: TFV910
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.I. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 34 av 50
OG: 1065
FG: 1016
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 32 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 133 l
Sluttvolum: 133 l
Malt & sukker
18000 gram 55,38 % Pilsner malt 4 EBC
8000 gram 24,62 % Munchen malt 15 EBC
1500 gram 4,62 % Caravienne malt 50 EBC
3000 gram 9,23 % Lys flytende extract 15 EBC
2000 gram 6,15 % Sukker 2 EBC
Vann
60 l til innmesking
110 l til skylling
Meskeskjema
60 min 68 °C
Kommentar til mesking:
Humle
100 gram Northern Brewer Hel 10,5 %-alfa 60 min
114 gram Perle Hel 8,2 %-alfa 60 min
108 gram Hallertauer Tradition Hel 7,1 %-alfa 20 min
108 gram Hallertauer Tradition Hel 7,1 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
15 gram Kalsiumsulfat (mesk) koketid 60 min
20 gram Kalsiumklorid (mesk) koketid 60 min
2 gram Irish moss koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs German Bock Lager bunnfall 1500 ml
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 20 dager ved 10 dager
Modning/sekundærgjæring 12 dager ved 10 dager
Øvrig informasjon
Bryggedato: 24.01.2010
Tappedato: 25.02.2010
Kommentar: Øltype: Helles bock/Maibock[/tt]