NM 10 PS1 - Hake's Stout - Jon Sandvik (Hakadal)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Hake`s Stout
Kode: Nam 007
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.H. Foreign stout
Antall poeng i konkurransen: 41,33 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Vørtermengde: 36 l
Sluttvolum:  26 l

Malt & sukker
6000 gram Pale Ale Malt  EBC
700 gram Lys Cara Malt  EBC
700 gram Sjoko Malt    EBC
700 gram Roasted Barley EBC

Vann
20 l til innmesking
25 l til skylling

Meskeskjema
60 min 67 °C

Humle
55 gram East Kent Golding Hel 4,8 %-alfa 60 min
40 gram East Kent Golding Hel 4,8 %-alfa 20 min
30 gram East Kent Golding Hel 4,8 %-alfa  5 min

Krydder og andre tilsetninger
13 gram Irish Moss koketid 20 min

Koketid
Total koketid vørter: 70 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1084 Irish Ale Flytende

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:    9 dager ved 23 grader
Modning/sekundærgjæring: 14 dager ved 23 grader
Lagring:                70 dager ved  2 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 27.11.2009
Tappedato:  6.12.2009

Kommentar: Tilsatt 2 sukkerbiter pr. flaske til sekundærgjæring.[/tt]
 
Tilbake
Topp