1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

NM2011

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av Eduard, 2 Des 2010.

 1. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Vi jobber stadig med å arrangere NM2011, og i stedet for å vente med å komme ut med all info, så mente vi at vi kunne komme med det vi har og det vi ønsker så langt.

  Mens  vi fremdeles avventer endelig bekreftelse av tid og sted så kan vi allerede gå ut med at vi har planer om å kline til med premier til NM2011. For øyeblikket har vi hos sponsor Petit Agentur bestillt flere titalls 9-liter Corneliusfat som premier i Publikums Favoritt, av samme type som ble gitt i premie under NM2010 og NM2009.

  Det jobbes også med å få i land en ekstra fet hovedpremie til Publikums Favoritt, i tillegg til alle disse corneliusfatene. Vi kommer med mer info så snart det er oppstått sikkerhet rundt dette, og skulle vi greie det så kan vi ihvertfall love at denne premien alene er verdt å delta i klassen PF med!  :yes: Enn så lenge så holder vi tyst.  :blomst:

  Om hovedpremien til flaskekonkurransen kan vi si at Nøgne Ø gjerne vil brygge årets hjemmebrygg igjen! I motsetning til de to forrige år er det slik at forbeholdene (om at ølet skal være i >4,75%-alk klassen og at det skal være overgjæret) kommer til å frafalle. Det vil si at Nøgne Ø nå også ikke bare er villig men nå også har mulighet til å brygge og selge et svakere undergjæret øl, dersom et slikt brygg skulle vinne i flaskekonkurransen.

  Om tid og sted kan vi enn så lenge si at det ser ut til å bli Betong / Chateau Neuf, på Majorstuen i Oslo, den 9. april 2011. Vi avventer endelig bekreftelse av Det Norske Studentersamfunn, og kommer tilbake med mer info så snart dette er i boks.

  [size=14pt]Vi oppfordrer alle potensielle deltakere til å brygge øl til NM2011, masse godt øl! Med et så stort sted som Betong vil vi ha plass til (og ikke minst bruk for) 50-80 brygg i klassen Publikums Favoritt, og vi håper også med øye på et stort antall besøkende at det blir såpass mange brygg!  :brygging: [/size]
   
 2. Martin E

  Martin E
  Expand Collapse
  Dommerkomitemedlem

  Bosted:
  Oslo
  Hurra!
   
 3. jikvig

  jikvig
  Expand Collapse
  Dommer

  Bosted:
  Oslo
  Digg digg digg!
  Gleder meg til dette, men et lite spørsmål; Er det kjølemuligheter på Betong?
  Har ingen fanzy kegerator å dra med meg, kun noen fat...
   
 4. Dag

  Dag
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Asker
  Liggeunderlag rundt fatene pleier å være standardløsningen...
   
 5. jikvig

  jikvig
  Expand Collapse
  Dommer

  Bosted:
  Oslo
  Tja, fungerer sikkert det. Kommer til å ha en California Common, foretrekker at den er litt kaldere enn som så...
  Kanskje det holder med en litt større bøtte med is da i såfall..?
   
 6. Martin E

  Martin E
  Expand Collapse
  Dommerkomitemedlem

  Bosted:
  Oslo
  Vi vil avklare evnt. kjølemuligheter nærmere, men foreløpig så ville jeg forberedt meg på at det ikke finnes kjølemuligheter på stedet utover det bryggerne bringer med selv. En bøtte med kaldtvann, is og salt som fatet får stå i, er ganske effektivt, da...
   
 7. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Er sted, og ikke minst, dato endelig bekreftet, så vi kan sette et stort kryss i kalenderen?
   
 8. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Jeg kan tenke meg at de fleste har lagt merke til at det har vært litt stille på denne fronten. Grunnen er at det har vært langt fra lett å finne et sted hvor vi kan ha arrangementet. Slik det ser ut nå så blir det den 9. april, da vi mener at det er et egnet dato og fordi de fleste sikkert allerede har planlagt å komme den dagen, men akkurat hvor det blir er ennå uvisst.

  Vi i styret beklager at vi ikke har kunnet komme med endelig dato og sted slik vi ønsket, på tross for at vi denne gangen har startet forberedelsene riktig tidlig. Bak kulissene jobber vi hardt med å få NM2011 i boks, og så snart vi har ordnet det definitivt så vil vi selvfølgelig annonsere dette på forumet og nettsiden.

  Imens vil vi gjerne oppfordre alle hjemmebryggere til å brygge øl til NM, ikke minst til publikums favoritt. Som tidligere nevnt har vi allerede flere titalls corneliusfat (9 liter-størrelse) i bestilling, som skal fordeles til deltakerne i PF-konken, ikke ulikt NM2010 og NM2009.  :brygging:
   
 9. jahn robert

  jahn robert
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  stokke
  er det noen begrensning på hvor mange klasser man kan stille i?..kan man stille med samme øl i publikums favoritt og flaskekonkuransen?
   
 10. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Skal man videreføre begrensningen med to øl per klasse? Og vil man i så fall benytte klassene slik det tradisjonelt har vært, eller de reviderte klassene slik de var etter omklassifisering i fjor?
   
 11. Webmaster

  Webmaster
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Det har vært spennende for mange potensielle deltakere og oss i styret når og hvor vi ville få arrangert NM i hjemmebrygging 2011. Men nå kan vi endelig ut med at NM2011 vil foregå kl 19 - midnatt, lørdag 9. april 2011, på Fabrikken i Maridalsveien sentralt i Oslo! Nå når dette er på plass vil styret stå på for å nå ut med all mulig nødvendig og nyttig informasjon til både deltakere og besøkere. Vi ber derfor alle å følge med på nettsiden til Norbrygg, samt forumet og da spesielt dette underforum som spesifikt retter seg mot NM i hjemmebrygging.

  Som vi allerede nevnte i en tråd vil Norbrygg stille med fine premier i både flaskekonkurransen og publikums favoritt. Til publikums favoritt har styret kjøpt inn flere titalls splitternye corneliusfat på 9 liter, som vil bli fordelt som premie. I tillegg jobber styret med å få en spesielt spennende førstepremie til samme konkurranseklasse, så her er det å følge med!

  Når det gjelder flaskekonkurransen, så er det også mange gjeve premier, bl a i form av verdikuponger. Årets Hjemmebrygg vil igjen bli brygget av Nøgne Ø i Grimstad, og fra i år er Nøgne Ø også innstilt på å kunne brygge vinnerbrygget dersom det vil være undergjæret eller/og har en alkoholstyrke i butikklasse.

  For litt generell informasjon om NM i hjemmebrygging, velg Konkurranser > NM i hjemmebrygging i menyen til venstre på selve nettsiden.
   
 12. jahn robert

  jahn robert
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  stokke
  hvor melder vi oss på?  :amen:
   
 13. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Påmelding og forhåndsinformasjon kommer forhåpentligvis snarest mulig, regner med før utgangen av denne måned. ;)
   
 14. Bård

  Bård
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Gamlebyen, Oslo
  Snakker vi kun all-grain, eller kan ekstraktbryggere også melde seg på?
   
 15. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Ekstraktbryggere har også anlendning til å delta.  :yes:
   
 16. Bård

  Bård
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Gamlebyen, Oslo
  Wohooo.  ;D
   
 17. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Den som sjekker resultatlistene vil også finne ekstraktbrygg ganske langt opp på resultatlistene. For eksempel denne vinneren i lys ale-klassen fra 2009:
  http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,1818.0.html
   
 18. Lasselu

  Lasselu
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
  Hva med å lage en gruppe på facebook for å reklamere for arrangementet?
   
 19. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Vi pleier å lage en sånn FB-side hvert år, men greit å bli påminnet om det. Takk ;)
   
 20. Per Arne

  Per Arne
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hønefoss
  Da er hotellrom reservert, og noe av ølet til PF-konkuransen står allerede til gjæring. Jeg er i rute :ilike:

  Dette blir bra :grin2:
   

Del denne siden