Har i d siste hatt problemer med at alt øl jeg flasker eller tapper på minikegs har blit surt.
Men tror jeg nå har funnet grunnen. Sukkerbiter. Så fra nå av blir det bare priming med steriltsukkerlake.
Men det jeg egentlig skulle fram til var hvordan man kan redde et surt brygg.
Har et par poser med kalsiumkarbonat også kalt "oksalsyre fjerner for rabarbra", så jeg tengte jeg skulle prøve å tilsette dette siden jeg ikke har noe å tape.
Forsøket gikk på en 5l minikeg med brown ale, som hadde blitt noe syrlig og på en flaske paleale som hadd blitt til ren eddik.
Minikegen med brownale tilsatte jeg 5g kalsiumkarbonat, å fikk vekk syrligheten.
Endte opp med et absolutt drikkbart øl, skjønt ikke like bra som det en gang var.
Flasken med øleddik heldte jeg i et glass, å tilsatte kalsiumkarbonat til syrligheten var borte (minst 1g på 0,33l).
Men når syrligheten var borte, kjente man at det var mere som var galt.
Nå kunne man kjenne en rar å ubehagelig lukt å smak av det, så dette måtte bare gå rett i vasken.
Konklusjonen er at dette absolutt verdt et forsøk hvist ølet har blitt noe surt.
Men tror jeg nå har funnet grunnen. Sukkerbiter. Så fra nå av blir det bare priming med steriltsukkerlake.
Men det jeg egentlig skulle fram til var hvordan man kan redde et surt brygg.
Har et par poser med kalsiumkarbonat også kalt "oksalsyre fjerner for rabarbra", så jeg tengte jeg skulle prøve å tilsette dette siden jeg ikke har noe å tape.
Forsøket gikk på en 5l minikeg med brown ale, som hadde blitt noe syrlig og på en flaske paleale som hadd blitt til ren eddik.
Minikegen med brownale tilsatte jeg 5g kalsiumkarbonat, å fikk vekk syrligheten.
Endte opp med et absolutt drikkbart øl, skjønt ikke like bra som det en gang var.
Flasken med øleddik heldte jeg i et glass, å tilsatte kalsiumkarbonat til syrligheten var borte (minst 1g på 0,33l).
Men når syrligheten var borte, kjente man at det var mere som var galt.
Nå kunne man kjenne en rar å ubehagelig lukt å smak av det, så dette måtte bare gå rett i vasken.
Konklusjonen er at dette absolutt verdt et forsøk hvist ølet har blitt noe surt.