"Several Trappist breweries have raised the alarm. The declining number of monks means that they could soon have to stop brewing. The problem is something of a tough nut to crack. A spokesman for one monastery told the newspaper that We can hardly employ a head-hunter.
A monastery beer has to adhere to strict rules before it can be given official recognition as a Trappist beer.
One of the rules is that it must be brewed under the auspices of a monastic community. As monasteries, like churches, are gradually emptying, the number of monks is ever-decreasing. For example 35 monks lived at the Orval Monastery in the 1980. Now there are just 12 monks living there."
Jeg tror aldri Trappistøl kommer til å forsvinne. Det er en salgssuksess av dimensjoner.
Så vidt jeg vet, er det kun Westvleteren som fortsatt tviholder på at ølet skal brygges av og med munker. De andre har blitt veldig profesjonelle og bruker "normal" arbeidskraft.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.