Hei,
Utover vinteren har jeg planer om å brygge en veldig sterk imperial stout.
Jeg ser da for meg å bruke kun første avrenning fra de to meske-kjøleboksene vi har.
Men for å utnytte malten tenkte jeg å bruke andre, og eventuelt tredje avrenning til å lage en "small beer", og da er vi vel egentlig over i party gyle.
Er det noen som har erfaringer å dele her?
Tenker da bla. på SG i første, andre og tredje avrenning.
Jeg mener å ha hørt på en av jamil's podcaster at første avrenning ligger på max 1.070 - .080.
Vi snakker selvsagt om batch sparge.
Også:
Noen som har brukt beersmith for å beregne dette?
Utover vinteren har jeg planer om å brygge en veldig sterk imperial stout.
Jeg ser da for meg å bruke kun første avrenning fra de to meske-kjøleboksene vi har.
Men for å utnytte malten tenkte jeg å bruke andre, og eventuelt tredje avrenning til å lage en "small beer", og da er vi vel egentlig over i party gyle.
Er det noen som har erfaringer å dele her?
Tenker da bla. på SG i første, andre og tredje avrenning.
Jeg mener å ha hørt på en av jamil's podcaster at første avrenning ligger på max 1.070 - .080.
Vi snakker selvsagt om batch sparge.
Også:
Noen som har brukt beersmith for å beregne dette?