Hei
Etter bruk av overkomplisert motstrømskjøler (for mitt lille kjøkken), har jeg nylig forsøkt å lage et brygg etter no-chill metoden:
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/No_Chill_Method
Teknikken går ut på at man har kokende vørter rett på en sterilisert plastkanne som er tilpasset vørtermengden slik at man kan presse ut luft. Vørteren kan så kjøles f.eks. over et døgn. Vørteren blir "hermetisert" og kan lagres i flere måneder uten infeksjonsfare.
Metoden forenklet prosessen en god del for meg, så jeg håper det går bra. Det vil enda gå en stund før jeg får undersøkt resultatet. Er det noen her som har erfaringer med denne metoden?
Etter bruk av overkomplisert motstrømskjøler (for mitt lille kjøkken), har jeg nylig forsøkt å lage et brygg etter no-chill metoden:
http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/No_Chill_Method
Teknikken går ut på at man har kokende vørter rett på en sterilisert plastkanne som er tilpasset vørtermengden slik at man kan presse ut luft. Vørteren kan så kjøles f.eks. over et døgn. Vørteren blir "hermetisert" og kan lagres i flere måneder uten infeksjonsfare.
Metoden forenklet prosessen en god del for meg, så jeg håper det går bra. Det vil enda gå en stund før jeg får undersøkt resultatet. Er det noen her som har erfaringer med denne metoden?