Noen som har oppskrift på Kinn Kveldsbris?

Er det noen som har komplett oppskrift på dette ølet? Ser et par steder på forumet at det står humletype etc., men det er mangelfullt med mengder og erfaringer. Råd søkes da jeg har lyst til å brygge dette :)
 
OG 1.051 FG 1.008

87% Pilsner Malt (Weyermann)
10% Pale Wheat Malt (Weyermann)
3% Pale Crystal Malt (Thomas Fawcett)

East Kent Goldings til 32 IBU
Like mengder Amarillo og Saaz som aromahumle.

WYeast 3787 Trappist High Gravity @ 21 Grader

Mengde aromahumle får du nesten prøve sjøl.. Spørst litt kor mykje aroma og fruktigheit du vil ha..
 
OG 1.051 FG 1.008

87% Pilsner Malt (Weyermann)
10% Pale Wheat Malt (Weyermann)
3% Pale Crystal Malt (Thomas Fawcett)

East Kent Goldings til 32 IBU
Like mengder Amarillo og Saaz som aromahumle.

WYeast 3787 Trappist High Gravity @ 21 Grader

Mengde aromahumle får du nesten prøve sjøl.. Spørst litt kor mykje aroma og fruktigheit du vil ha..
Minner om Småtøs med unntak av belgisk gjær.
 
Kveldsbris er vel en litt sterkere utgave av en "one off" i butikkstyrke de brygget for noen år siden. Der brukte de ca 0,75 g/l for aromahumlene.

Takk til @Ole Mørkved for å ha skaffet oppskrifta den gang.

Date: 16.01.2014
Kettle Volume: 4 200,0 L @ 100 °C (10,81 °P)
Boil Duration: 1,5 h
Evaporation: 112,5 L
Water Volume Added: 0,0 gal
Final Volume: 3924,34 L @ 20 °C (11,1 °P)
Efficiency: 87%
Attenuation: 78,0%
Ingredients:
625 kg (88,0%) Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
60 kg (8,5%) Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
25 kg (3,5%) Pale Crystal Malt; Thomas Fawcett - added during mash
4000 g (40,0%) East Kent Goldings (6,5%) - added during boil, boiled 75 m
3000 g (30,0%) Amarillo® (8,9%) - added during boil
3000 g (30,0%) Czech Saaz (4,8%) - added during boil
25,0 ea Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m
12 kg Wyeast Trappist High Gravity™
Water:
1000 g Gypsum (Calcium Sulfate)
500 g Calcium Chloride (Calcium Chloride (anhydrous))

Style:
Recipe
Original Gravity: 11,1 °P
Terminal Gravity: 2,51 °P
Color: 8,34 EBC
Alcohol: 4,55%
Bitterness: 30,4

Analysis:
Efficiency: 87%

Meiske ved 65 grader C. Gjæring frå 11 P til 2,5 P. Kjøle til 20 grader C. Gjæring ved 23 grader C. 30 IBU.​

Jeg brygget etter denne oppskrifta for andre gang nå på søndag.
 
Sist redigert:
Kveldsbris er vel en litt sterkere utgave av en "one off" i butikkstyrke de brygget for noen år siden. Der brukte de ca 0,75 g/l for aromahumlene.

Takk til @Ole Mørkved for å ha skaffet oppskrifta den gang.

Date: 16.01.2014
Kettle Volume: 4 200,0 L @ 100 °C (10,81 °P)
Boil Duration: 1,5 h
Evaporation: 112,5 L
Water Volume Added: 0,0 gal
Final Volume: 3924,34 L @ 20 °C (11,1 °P)
Efficiency: 87%
Attenuation: 78,0%
Ingredients:
625 kg (88,0%) Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
60 kg (8,5%) Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
25 kg (3,5%) Pale Crystal Malt; Thomas Fawcett - added during mash
4000 g (40,0%) East Kent Goldings (6,5%) - added during boil, boiled 75 m
3000 g (30,0%) Amarillo® (8,9%) - added during boil
3000 g (30,0%) Czech Saaz (4,8%) - added during boil
25,0 ea Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m
12 kg Wyeast Trappist High Gravity™
Water:
1000 g Gypsum (Calcium Sulfate)
500 g Calcium Chloride (Calcium Chloride (anhydrous))

Style:
Recipe
Original Gravity: 11,1 °P
Terminal Gravity: 2,51 °P
Color: 8,34 EBC
Alcohol: 4,55%
Bitterness: 30,4

Analysis:
Efficiency: 87%

Meiske ved 65 grader C. Gjæring frå 11 P til 2,5 P. Kjøle til 20 grader C. Gjæring ved 23 grader C. 30 IBU.​

Jeg brygget etter denne oppskrifta for andre gang nå på søndag.
Det er VELDIG mye øl! :eek::eek:
 
4200 liter øl er masse, uansett ;);)

"Final Volume: 3924,34 L":p. Det er da bare 157 batcher á 25 liter. Så jeg kunne brygget en gang hvert tredje år i stedet for som nå å brygge mer eller mindre hver uke:rolleyes:. Men å fylle bortimot 12 000 bjørnunger med tappestav ... vel, det hadde vært stritt.
 
Tilbake
Topp