Har nå prøvd neste brygg, med 2. generasjon Denny's WY 1450.
5000.00 gm Smoked Malt, Weyermann (5.0 EBC) Grain 71.43 %
1000.00 gm Caramel/Crystal Malt - 150 EBC (150.0 EBC) Grain 14.29 %
1000.00 gm Münchenermalt, lys - 15 EBC (15.0 EBC) Grain 14.29 %
40.00 gm Fuggles - blomst [6.79 %] (60 min) (First Wort Hop) Hops 24.5 IBU
20.00 gm Fuggles - blomst [6.79 %] (10 min) Hops 4.0 IBU
1 Pkgs Denny's Favorite 50 (Wyeast Labs #1450) Yeast-Ale
OG: 1.069 SG
FG: 1.018 SG
Actual Alcohol by Vol: 6.66 %
Bitterness: 28.5 IBU
Est Color: 33.7 EBC
Mesk:
60min/62.0 C
60min/72.0 C
Dette ble omsider en flott, "myk" og smaksrik ale, men de første dagene var det mye det samme som forrige gang: Litt "tørr" og kjedelig. Ikke noe spesielt. Skuffende, egentlig.
Etter en uke eller to på fat begynte det å bli mer spennende: Da kom de ulike smakene mye klarere fram. Og den blir bare bedre og bedre for hver dag som går. Det er tydelig at denne gjærstammen trenger en viss tid på seg, antakelig fordi den flokkulerer så veldig langsomt.
Flott munnfylde og smaksrikdom, selv om humla glimrer med sitt nesten totale fravær. Hadde ønsket meg mer humlearoma også.
Dette er definitivt en gjær jeg kommer til å bruke igjen. Men om jeg måtte "reise til en øde øy" og bare få ta med én lagergjær og én ale-gjær, så er det ikke sikkert at det var akkurat denne jeg ville tatt med meg.
Men en morsom og spesiell gjærstamme er det, ingen tvil om det.