Sitter og ser på BrewDogs sin tv serie og gjør meg noen små tanker. Tror vi er endel "over the top" når det gjelder frykt for infeksjoner.
Gutta var i San Fransisco og brygget på den gamle måten der borte med kjøling over natta og gjæring i såkalte "coalships". Dvs store åpne kar i friluft på taket av bryggeriet midt i byen. Det er måten dette faktisk gjøres på i dag også, med store åpne kar med stor overflate (ikke mye gjærlås her nei), bare nå hadde de flyttet innendørs, men alikevel...
Her på berget dusjer vi gjerne i kaustksoda før brygging, lynkjappt på plass med gjærås, selvfølgelig desinfisert i 3 - 4 liter Star-San. Så er vi livredde for å løfte lokket på gjærspannet.
Tror vi kan trygt lene oss tilbake og slappe godt av, drikke en egenprodusert IPA, smake litt på vørten og så sette til det vi har lyst til. Mao. være kreativ, det vil nok gå bra skal du se Vikingene som drev med samme hobbyen for en 1000 år tid siden var vel ikke så inn i hampen reine de heller ;D
Skål og god jul...
Syver :biersmile:
Gutta var i San Fransisco og brygget på den gamle måten der borte med kjøling over natta og gjæring i såkalte "coalships". Dvs store åpne kar i friluft på taket av bryggeriet midt i byen. Det er måten dette faktisk gjøres på i dag også, med store åpne kar med stor overflate (ikke mye gjærlås her nei), bare nå hadde de flyttet innendørs, men alikevel...
Her på berget dusjer vi gjerne i kaustksoda før brygging, lynkjappt på plass med gjærås, selvfølgelig desinfisert i 3 - 4 liter Star-San. Så er vi livredde for å løfte lokket på gjærspannet.
Tror vi kan trygt lene oss tilbake og slappe godt av, drikke en egenprodusert IPA, smake litt på vørten og så sette til det vi har lyst til. Mao. være kreativ, det vil nok gå bra skal du se Vikingene som drev med samme hobbyen for en 1000 år tid siden var vel ikke så inn i hampen reine de heller ;D
Skål og god jul...
Syver :biersmile: