Ok.
Med litt modifikasjoner samt ny skalering havner jeg sånn ca her.
Legger Chinooken mot slutten og håper på at den bidrar med litt av den røyksmaken den har gitt meg tidligere. Columbus som bitter og ved flameout. Og litt Centennial på 15 min.
12 Malts.
Speidel 50L Dobbeltmesk.
Utbytte ca 80%
Forventet OG 1079
Forventet SG 1013
Forventet IBU 43,7
Forventet styrke 8,7% vol
Til 60 L
10500,00 g Munich Malt (17,7 EBC) Grain 1 53,1 %
1840,00 g Melanoiden Malt (39,4 EBC) Grain 2 9,3 %
1800,00 g Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 3 9,1 %
1180,00 g Rye Malt (9,3 EBC) Grain 4 6,0 %
1080,00 g Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 5 5,5 %
830,00 g Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 6 4,2 %
830,00 g Crystal Rye (190,0 EBC) Grain 7 4,2 %
510,00 g Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 8 2,6 %
340,00 g Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 9 1,7 %
335,00 g Coffee malt pale (250,0 EBC) Grain 10 1,7 %
335,00 g Pale chocolate malt (600,0 EBC) Grain 11 1,7 %
190,00 g Peat Smoked Malt (5,5 EBC) Grain 12 1,0 %
65,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 13 30,0 IBUs
55,00 g Centennial [10,00 %] - Boil 15,0 min Hop 14 9,0 IBUs
55,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 15 4,7 IBUs
60,00 g Columbus (Tomahawk) [14,00 %] - Aroma Steep 1,0 min Hop 16 0,0 IBUs
Mesk 1. 80 min 65 grader
Mesk 2. 80 min 65grader + 10 min 78 grader
Gjær: WLP 007.
Ikke akkurat KISS men er det jul så er det jul.
Inspirert av dette lille vers
Kjetil S skrev:
On the twelfth malt of Christmas,
my true love sent to me
A bottle of Islay whisky
...vurderer jeg også å tappe noe av brygget på et 9L Corneliusfat og tilsette ca 1dl Bowmore. For dem som ikke er venner med Bowmore kan det nevnes at til å være en Islay Whisky har den en utpreget smak av tørket frukt fremfor fjøs, røyk og tjære. Eller som min tjæreelskende kompis sa: " De smake AILLT ferr lite hæstpess ta'n"
Nok en gang ikke KISS men har en følelse at det i hvert fall kan bli interessant.
Med mindre noen har innvendinger går den i speidelen om 10 dager.