I går skulle vi tappe en IPA på flasker etter 14 dager i gjæringsskapet.
Men det låg fortsatt et lag med gjær på toppen. Vi målte FG til 1.012, OG var 1.062, noe som gir en ABV på drøye 6%, 'spot-on' i følge oppskriften. Vi konkluderte med at den var ferdig gjæra og tappa det på flasker..
IPAen er gjæret med 2 pakker hydrert US-05 (tror jeg det var.. hvertfall den blå pakken)
Vi begynte utgjæringen på 16° og økte gradvis til 19° i løpet av de første 3-4 dagene
Tørrhulmet etter 5 dager
Spørsmålet er:
-Er 2 pakker gjær for mye i en 25L batch? Var det som følgte med i settet vi kjøpte fra Vestbrygg, så da brukte vi begge.
-Burde vi ha ventet til gjæret på toppen hadde lagt seg på bunn av gjæringskaret før vi flasket?
Men det låg fortsatt et lag med gjær på toppen. Vi målte FG til 1.012, OG var 1.062, noe som gir en ABV på drøye 6%, 'spot-on' i følge oppskriften. Vi konkluderte med at den var ferdig gjæra og tappa det på flasker..
IPAen er gjæret med 2 pakker hydrert US-05 (tror jeg det var.. hvertfall den blå pakken)
Vi begynte utgjæringen på 16° og økte gradvis til 19° i løpet av de første 3-4 dagene
Tørrhulmet etter 5 dager
Spørsmålet er:
-Er 2 pakker gjær for mye i en 25L batch? Var det som følgte med i settet vi kjøpte fra Vestbrygg, så da brukte vi begge.
-Burde vi ha ventet til gjæret på toppen hadde lagt seg på bunn av gjæringskaret før vi flasket?