Norwegian Wood

Har ikke prøvd den selv, men denne er fra BYO:

Boil Size: 28,90 l
Post Boil Volume: 25,83 l
Batch Size (fermenter): 22,00 l 
Bottling Volume: 20,49 l
Estimated OG: 1,059 SG
Estimated Color: 25,7 EBC
Estimated IBU: 17,0 IBUs
Brewhouse Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 81,3 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
3,70 kg              Smoked Malt (17,7 EBC)                  Grain        1        61,9 %       
0,91 kg              Munich Malt (17,7 EBC)                  Grain        2        15,2 %       
0,55 kg              Caraamber (59,1 EBC)                    Grain        3        9,2 %       
0,51 kg              Amber Malt (43,3 EBC)                    Grain        4        8,5 %       
0,31 kg              Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC)          Grain        5        5,2 %       
8,50 g                Northern Brewer [8,50 %] - Mash 60,0 min Hop          6        1,5 IBUs     
6,00 g                Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop          7        5,1 IBUs     
17,00 g              Centennial [10,00 %] - Boil 20,0 min    Hop          8        10,4 IBUs   
22,00 g              Cluster [7,00 %] - Boil 0,0 min          Hop          9        0,0 IBUs     
1,0 pkg              Bavarian Wheat (Wyeast Labs #3638) [124, Yeast        10      -           



Single infusion mash at 151 °F (66 °C) .
Mix the \WO juniper branches and mash
hops in with mash. Mash malts for 60
minutes. Boil wort for 90 minutes.
Fermentation temperature is 68-70 oF
(20--21 oq "We use a wheat beer yeast
with little banana flavor, or you could use
a wit beer yeast." (Note: banana flavor/
aroma decreases with pitch rate.)
 
Basert på "Norwegian Wood clone (Haandbryggeriet) BYO May-June 2011" og teksten på nettsiden ti HB laget eg denne oppskriften

#59 SvErD NorWood
Other Smoked Beer
Type: All Grain Date: 17.03.2013
Batch Size (fermenter): 26.00 l Brewer: SvErD
Boil Size: 33.32 l
Boil Time: 90 min Equipment: My Equipment2
End of Boil Volume 29.12 l Brewhouse Efficiency: 72.00 %
Final Bottling Volume: 26.00 l Est Mash Efficiency 77.5 %
Fermentation: Ale, Two Stage Taste Rating(out of 50): 30.0

Ingredients
Amt Name Type # %/IBU
4.45 kg Rauch Malt (3.9 EBC) Grain 1 60.0 %
1.48 kg Munich Malt (25.5 EBC) Grain 2 20.0 %
0.67 kg Amber Malt (50.0 EBC) Grain 3 9.0 %
0.67 kg Pale Crystal Malt (80.0 EBC) Grain 4 9.0 %
0.15 kg Carafa Special II (817.5 EBC) Grain 5 2.0 %
12.00 g Northern Brewer [8.50 %] - Mash 60.0 min Hop 6 1.8 IBUs
2.75 Items Junipher (Mash 60.0 mins) Spice 7 -
28.00 g Northern Brewer [8.50 %] - Boil 60.0 min Hop 8 21.0 IBUs
22.00 g Centennial [9.70 %] - Boil 20.0 min Hop 9 11.4 IBUs
1.04 tsp Irish Moss (Boil 15.0 mins) Fining 10 -
1.04 tsp Yeast Nutrient (Boil 15.0 mins) Other 11 -
28.00 g Galena [12.50 %] - Boil 0.0 min Hop 12 0.0 IBUs
1.0 pkg Bavarian Weizen Yeast (White Labs #WLP351) [35.49 ml] Yeast 13 -

Beer Profile

Est Original Gravity: 1.063 SG Measured Original Gravity: 1.063 SG
Est Final Gravity: 1.013 SG Measured Final Gravity: 1.010 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6.6 % Actual Alcohol by Vol: 7.0 %
Bitterness: 34.2 IBUs Calories: 592.3 kcal/l
Est Color: 37.0 EBC  
Mash Profile

Mash Name: Single Infusion, Light Body, No Mash Out Total Grain Weight: 7.42 kg
Sparge Water: 16.75 l Grain Temperature: 22.2 C
Sparge Temperature: 75.6 C Tun Temperature: 68.0 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash pH: 5.20

Mash Steps
Name Description Step Temperature Step Time
Mash In Add 24.00 l of water at 71.1 C 66.0 C 60 min
Mash Step Heat to 77.0 C over 11 min 77.0 C 10 min

Sparge Step: Fly sparge with 16.75 l water at 75.6 C
 
Nokon som har prøvd denna? Korleis smakar den ifh til orginalen? Og er det dumt å bruke WB-06 gjær?
 
Bumper denne i det jeg er i gang med å forbanne meg selv for at jeg bare kjøpte èn flaske på Gardermoen. Noen som har forsøkt en av klonene og kan dele erfaring?
 
Har prøvd å kombinere et par kloner, men vi fikk feil malt så fargen ble veldig rar. Bortsett fra det smaker det veldig godt, dog litt mer einer enn originalen. Kan poste oppskrift brukt med annbefaling på rett malt over natta.
 
Har brygget oppskriften min ovenfor 3 ganger med 3 forskjellige gjærtyper:
WLP351 som anbefalt i BYO artikkelen
Wy1318
WLP645 Brett Claussenii

Alle er gode
 
Har brygget oppskriften min ovenfor 3 ganger med 3 forskjellige gjærtyper:
WLP351 som anbefalt i BYO artikkelen
Wy1318
WLP645 Brett Claussenii

Alle er gode


Hvilken vil du si smaker nærmest originalen?
 
Tilbake
Topp