Hei.
Jeg er en glad nybegynner og første brygg står til gjæring. Det er en stout som jeg har benyttet en Nottingham gjær til. Jeg benyttet en tørrgjær som jeg rehydrerte i forkant. Det bobler og står i gjæringskaret og det er bra. På danstar sine nettsider står det at gjæren trives mellom 14 og 21 grader. Jeg har karet i kjelleren hvor det er mellom 17-18 grader. Jeg har isolert og tapet fast en temperaturmåler på utsiden av gjæringskaret, denne viser rundt 19 grader. Er dette ok temperatur? Kom gjerne med innspill
Jeg er en glad nybegynner og første brygg står til gjæring. Det er en stout som jeg har benyttet en Nottingham gjær til. Jeg benyttet en tørrgjær som jeg rehydrerte i forkant. Det bobler og står i gjæringskaret og det er bra. På danstar sine nettsider står det at gjæren trives mellom 14 og 21 grader. Jeg har karet i kjelleren hvor det er mellom 17-18 grader. Jeg har isolert og tapet fast en temperaturmåler på utsiden av gjæringskaret, denne viser rundt 19 grader. Er dette ok temperatur? Kom gjerne med innspill