Nut Brown Ale forskjellig gjæring

Hei

Det ble brygget et Muntons Nut Brown Ale ølsett Fredag 17. juli.
Hadde ikke stort nok gjæringskar så det ble fordelt i to mindre bøtter.

Innholdet i begge bøttene gjæret tilsynelatende bra etter en-t0 dager, men nå ligger det tyjukt skum i den ene og omtrent ingenting i den andre bøtten. Det ligger derimot "krausen" på veggene i begge.

Hva har skjedd? Gjæren ble fordelt på øyemål og det ble putta oppi en teskje gjærnæring fra Europris på Søndagen.

Kan det være at den ene bøtten har gjæret vesentlig fortere, eller har det stoppet? Temperaturen 21 grader da rommet de står i er 21 grader.

Det ble brukt klor til desinfisering.
 
Rørte godt før fordeling av vørter og før jeg hadde oppi gjæren samt etter.
Kan det være at det ble mer gjær i det ene karet slik at det ene er kommet lenger enn det andre? Gjæren ble rehydrert og rørt opp igjen før den ble hellt oppi. Lukter normalt også, så tror ikke det er infeksjon.

Får vel bare la det stå ut tiden å se hvordan det blir.
 
Gjør nok det blir flasking av 40 l i eller rundt helgen så skal bli nok å drikke på tenker jeg. Har selvsagt mer godsaker igjen fra forrige gang også :)
 
Tilbake
Topp