Ny oppskrift imperial pale ale!

Roar A

Norbrygg-medlem
Kunne noen se over denne oppskriften jeg har forsøkt å snekkere sammen, kan dette bli bra? noen tilegg eller skal jeg fjerne noe? Hva med gjæren?


Asdøla IPA Style: Imperial IPA Brewer: Roar Ask

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1070
FG:
Alcohol: 6.9 % by vol.
Colour: 29 EBC (Copper / reddish brown)
Bitterness: 61 IBU
BU/GU: 0.87
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes (70%)
Munich Malt 20 EBC 1600 grammes (22%)
Cara Amber 60 EBC 250 grammes (3%)
Crystal Malt 135 250 grammes (3%)
Carafa II 50 grammes (1%)
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 15 minutes.
Hops
Chinook 12.6% alpha 50 grammes 60 minutes
Chinook 12.6% alpha 25 grammes 15 minutes
Amarillo 6.5% alpha 40 grammes 1 minutes
Amarillo 6.5% alpha 40 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 19 degrees C for 5 days.
Fermented at 21 degrees C for 10 days.
Lagered at 10 degrees C for 21 days.
Comments:
1/2 ts Gjærnæring 5. min koking Ingen Klar Urt
 
Ser bra ut; Hadde det vært meg hadde jeg halvert mengden bitterhumle og nesten doblet mengden smakshumle (på 15 min).

Chinook gir en ganske røff bitterhet. Jeg synes IPAs blir best når man skyver majoriteten av humlen mot slutten av koketiden. Men er du glad i  å ha det litt "røfft" lar du det være slik det er. Jeg synes denne tabellen er nyttig: http://www.homebrewtalk.com/gallery/data/1/ibuguchart.jpg
Og så ville jeg droppet sjokolademalten. Brendt malt krasjer ofte smaksmessig med amerikansk citrushumle, selv om det er en relativt liten mengde.
Ønsker du farge, gå for lik mengde med Carafa II.

Denne blir nok bra!  8)
 
Støtter Erlendso når det gjeld sjokolademalten.
Elles synes eg at 22 % munchenmalt nok er i overkant, spesielt sidan du har med 3 % av både caraamber og krystallmalt. T.d. seier Ray Daniels i "designing great beers" at ein kan ta med inntil 5 % munchenmalt. Personleg ville eg tenkt 3 - 5 %, alt etter dagsform. Gjærvalet er upåklageleg :)
 
Jekk OG opp til minst 1075 (gjerne med litt sukker), kutt münchener ned til under 10 %, bruk mer aromahunle (i allefall nok til at ibu nærmer seg 150) og bruk tre ganger så mye tørrhumle, så likner det en dobbel ipa.
 
Hva skulle en stakkars nybegynner gjort uten alle gode hjelpere her på forumet! Hjertelig takk skal dere ha! Burde jeg øke tørr humlingen like mye som aroma steget?
 
Roar A skrev:
Hva skulle en stakkars nybegynner gjort uten alle gode hjelpere her på forumet! Hjertelig takk skal dere ha! Burde jeg øke tørr humlingen like mye som aroma steget?

Gang tørrhumlemengden du har i oppskriften med tre.
 
Hvis vi kaller det en IPA da, er den ok nå tror dere? Finner ikke carafaII i beercalc eller hos noen forhandlere, noen tips om det eller er det noe annet jeg kan bruke?
Asdøla IPA Style: Engelsk IPA Brewer: Roar Ask

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1070
FG:
Alcohol: 6.9 % by vol.
Colour: 24 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 61 IBU
BU/GU: 0.87
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
Munich Malt 20 EBC 1600 grammes
Cara Amber 60 EBC 250 grammes
Crystal Malt 135 250 grammes
Cane Sugar (light) 50 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 15 minutes.
Hops
Chinook 12.6% alpha 40 grammes 60 minutes
Amarillo 6.5% alpha 85 grammes 15 minutes
Amarillo 6.5% alpha 60 grammes 1 minutes
Amarillo 6.5% alpha 100 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 19 degrees C for 5 days.
Fermented at 21 degrees C for 10 days.
Lagered at 10 degrees C for 21 days.
Comments:
1/2 ts Gjærnæring 5. min koking Ingen klar urt
 
Roar A skrev:
Hvis vi kaller det en IPA da, er den ok nå tror dere? Finner ikke carafaII i beercalc eller hos noen forhandlere, noen tips om det eller er det noe annet jeg kan bruke?
Asdøla IPA Style: Engelsk IPA Brewer: Roar Ask

Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1070
FG:
Alcohol: 6.9 % by vol.
Colour: 24 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 61 IBU
BU/GU: 0.87
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5000 grammes
Munich Malt 20 EBC 1600 grammes
Cara Amber 60 EBC 250 grammes
Crystal Malt 135 250 grammes
Cane Sugar (light) 50 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 15 minutes.
Hops
Chinook 12.6% alpha 40 grammes 60 minutes
Amarillo 6.5% alpha 85 grammes 15 minutes
Amarillo 6.5% alpha 60 grammes 1 minutes
Amarillo 6.5% alpha 100 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 19 degrees C for 5 days.
Fermented at 21 degrees C for 10 days.
Lagered at 10 degrees C for 21 days.
Comments:
1/2 ts Gjærnæring 5. min koking Ingen Klar Urt
Gjorde et par endringer til! Blir dette godt øl uavhengig av navn?
 
Tilbake
Topp