Ny startet bryggeri trenger hjelp

Vi er en gjeng på 6 stk som skal starte og brygge, og har bestilt følgende utstyrs pakke hos brygging.no:

1 stk Terassebryggeri. 95 liter brutto
1 stk Lærebok i brygging
2 stk 3kw element
2 stk Plug in Termostat
6 stk Gjæringsbøtte 30 liters i næringsmiddelplast
1 stk Bøtte i rustfritt stål, 8 liter
1 stk Flasketappeutstyr

Bortsett fra dette så ser jeg for meg at vi vil trenge noe ytterligere utstyr:
- Gjærings skap med temperatur kontroll. Tenkte her å kjøpe et gammelt kjøleskap eller fryseboks og montere inn en keramisk pære for varme, og bruke STC-1000 for temp. kontroll
- Malt kvern, men hvilken type?
- Pumpe til skylling, hvilken type?
-Kjemikalier for å kunne desinfisere utstyr. Hvilken type?
- Flasker til å tappe ferdig øl på, og kork maskin.
- Tør gjær, eller “flytende”?
- Noe annet som vi må ha, eller kan være kjekt å ha?

Andre gode råd og tips for nybegynnere uten noe erfaring i brygging?

Mvh Christian
 
Hvis det er med hydrometer og termometer i den pakka så virker det som om dere har kåll på hva som trengs.

Evt spe på med litt mer litteratur?

Yeast og how to brew er to gode bøker som alle bør ha i hylla.
 
Dette trenger dere også
1: en stor flaske Starsan til desinfisering av utstyr
2: spruteflaske til Starsanblanding. Bare bruke en som det har vært vindusvask ol på. Se på vaskerommet om det er noe som er tomme.
3: Bjørneunger fra butikken. Du har sikkert en butikk der du handler mye hvor du kan spørre betjeningen om å kjøpe for panten. Om du kan plukke selv er det veldig greit for da slipper du å få i hus flasker fulle av sneiper ol.
4: Bruker selv flasketreet fra Bryggselv med plass til noen og åtti flasker. Med spruteren på toppen av den går definfiseringen som en drøm! Ikke noe must, men veldig kjekt hjelpemiddel.
 
Tilbake
Topp