Hei!
Jeg har ganske så nylig blitt ølinteressert og samtidig blitt bitt av bryggebasillen(før jeg i det hele tatt har brygget noe selv!), og lest en del om emnet på dette og andre forum.
Førstkommende lørdag tenkte jeg å brygge min første øl! Da jeg har blitt veldig glad i stouts, tenkte jeg å starte med dette. Ambisiøst nok hopper jeg over ekstraktbrygging og begynner med all-grain med en gang. :ilike:
Utstyr er skaffet til veie, med kjøleboks som mesketank med manifolder av kobberrør som beskrevet i Moderne hjemmebrygging. Det jeg mangler er en stor kjele, så jeg blir nok nødt til å dele opp vørteren i to mindre under koking.
Oppskriften jeg tenkte å bruke er denne: http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=929.0
Den fikk noen modifikasjoner da jeg tilpasset råvarer ut i fra utvalget på Petit. Jeg har de samme malttypene, bare ikke alt fra castle, slik det står i oppskriften.
East Kent Goldings ble byttet ut med Challenger, jeg har også Target i hel utgave. Klar urt dropper jeg, går det bra?
Det var noen småting jeg lurte på i denne oppskriften, selv om den er ganske utfyllende og fin!
Mesking i 90 min. på 66 °C, det vil si at malten skal ligge med vannet i 90 min. før skylleprosessen startes?
Det står som kommentar til temperaturen at termometeret viste for lav temperatur, vil dette si at det egentlig skulle vært mesket på høyere temperatur?
Angående kokingen, som også skal ta 90 min. Siden jeg kommer til å dele opp vørteren i to kjeler, vil det ikke etter 90 min. koking fordampe mye, og bli veldig lite vørter igjen i hver kjele?
Vørteren skal først koke i 30 min. før man tilsetter bitterhumlen, som skal kokes i 60 min. stemmer dette?
Siden jeg har hel Target-humle, må jeg da tilsette mer enn plugg-versjonen som står i oppskrifta for å få samme IBU?
Gjerstarteren på 3 liter tenkte jeg å lage fredag, slik at den kan tilsettes i vørteren etter ca. 24 timer.
Håper dette var klare nok spørsmål, kanskje oppskriftforfatteren kan svare på noe av dette.
Jeg har ganske så nylig blitt ølinteressert og samtidig blitt bitt av bryggebasillen(før jeg i det hele tatt har brygget noe selv!), og lest en del om emnet på dette og andre forum.
Førstkommende lørdag tenkte jeg å brygge min første øl! Da jeg har blitt veldig glad i stouts, tenkte jeg å starte med dette. Ambisiøst nok hopper jeg over ekstraktbrygging og begynner med all-grain med en gang. :ilike:
Utstyr er skaffet til veie, med kjøleboks som mesketank med manifolder av kobberrør som beskrevet i Moderne hjemmebrygging. Det jeg mangler er en stor kjele, så jeg blir nok nødt til å dele opp vørteren i to mindre under koking.
Oppskriften jeg tenkte å bruke er denne: http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=929.0
Den fikk noen modifikasjoner da jeg tilpasset råvarer ut i fra utvalget på Petit. Jeg har de samme malttypene, bare ikke alt fra castle, slik det står i oppskriften.
East Kent Goldings ble byttet ut med Challenger, jeg har også Target i hel utgave. Klar urt dropper jeg, går det bra?
Det var noen småting jeg lurte på i denne oppskriften, selv om den er ganske utfyllende og fin!
Mesking i 90 min. på 66 °C, det vil si at malten skal ligge med vannet i 90 min. før skylleprosessen startes?
Det står som kommentar til temperaturen at termometeret viste for lav temperatur, vil dette si at det egentlig skulle vært mesket på høyere temperatur?
Angående kokingen, som også skal ta 90 min. Siden jeg kommer til å dele opp vørteren i to kjeler, vil det ikke etter 90 min. koking fordampe mye, og bli veldig lite vørter igjen i hver kjele?
Vørteren skal først koke i 30 min. før man tilsetter bitterhumlen, som skal kokes i 60 min. stemmer dette?
Siden jeg har hel Target-humle, må jeg da tilsette mer enn plugg-versjonen som står i oppskrifta for å få samme IBU?
Gjerstarteren på 3 liter tenkte jeg å lage fredag, slik at den kan tilsettes i vørteren etter ca. 24 timer.
Håper dette var klare nok spørsmål, kanskje oppskriftforfatteren kan svare på noe av dette.