Nybegynner trenger råd!

Hei!

Jeg er en typisk fersking innen hobbyen brygging. Som så mange før meg sitter jeg her å undrer hvor jeg skal starte......altså i forhold til bryggingen :jaha:. Jeg har lest nokså mye fram og tilbake på ymse forum, men klarer liksom ikke å bestemme meg for hva jeg skal gå for; ølsett (av typene de selger på vinogbar.no), maltsett (også av typen på vinogbar.no) eller hoppe ut i det ukjente med begge bena og satse på en rimelig "lett" oppskrift. Jeg er veldig glad i øl.....og som lærer ser jeg helt klart kjemidelen bli forsvart her ::)....uansett type fremgangsmåte.

- Noen mener ølsett er som pålegg fra tube. Man vet ikke helt hva som er i, og alt smaker/ser relativt likt ut. (Ofte ikke så godt)
- Noen andre mener ølsett med en liten modifikasjon kan være en grei løsning å starte med. Slik får man en smakebit på "bryggekunsten" og et relativt greit resultat.
- Andre igjen mener å brygge øl på gammelt "munke-vis" er veien å gå.

Jeg står helt fast. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror ikke en fiasko første gang vil hindre meg i prøve på nytt (til det er jeg alt for glad i øl), men vil jo aller helst lykkes helt greit første gang.

Kan noen gi meg en spesifikk anbefaling basert på at jeg er lysegrønn (men ikke nødvendigvis dum :)) og at jeg kun har basis utstyr ala http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=235&products_id=508

På forhånd takk!

hagobart
 
Jeg anbefaler å begynne med ekstraktbrygging kombinert med spesialmalt. Det gir deg veldig mye kontroll over resultatet og relativt få feller å gå i.

http://www.bryggewiki.com/komme-i-gang-med-ekstraktbrygg
 
Den burde jeg få til!

Skal sjekke om jeg får tak i ingredienser i nærmeste by.... hvis ikke må jeg bestille!

Takker for svar så langt.....

hagobart
 
Hei!

Ja, som nevnt over så er ekstrak-brygg en veldig grei start. Finnes mange gode og enkle oppskrifter :)
Norbrygg har en guide, som er veldig grei; http://norbrygg.no/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=41
Kan også slenge med en grei lager-oppskrift som vi satt en av de første gangene, med godt resultat:

3 kg lys malt-ekstrakt, f. eks. Munton's.
300 gram spesial-malt, f. eks lys cara-malt
130 gram humle, f. eks Saaz eller Tettnanger
1 pakke lagergjær, f. eks Wyeast 2278 Czech Pilsner
 
I oppskriften til Norbrygg angående humlepellets og deres inntreden i kokingen. Skal disse være i humleposer når de går i kjelen?

hagobart
 
hagobart skrev:
I oppskriften til Norbrygg angående humlepellets og deres inntreden i kokingen. Skal disse være i humleposer når de går i kjelen?

hagobart

Du kan trygt la det være, humleposer brukes stort sett bare til hel humle.
 
hagobart skrev:
ok....men skal da pelletsen siles eller går de også i gjæringsbøtta?
Tja, det meste blir vel liggende igjen i gryta, mens litt følger med opp i gjæringskaret. Ingen krise. Det synker til bunns og legger seg med med resten av grapset der nede.
 
Tilbake
Topp