Hei!
Jeg er en typisk fersking innen hobbyen brygging. Som så mange før meg sitter jeg her å undrer hvor jeg skal starte......altså i forhold til bryggingen :jaha:. Jeg har lest nokså mye fram og tilbake på ymse forum, men klarer liksom ikke å bestemme meg for hva jeg skal gå for; ølsett (av typene de selger på vinogbar.no), maltsett (også av typen på vinogbar.no) eller hoppe ut i det ukjente med begge bena og satse på en rimelig "lett" oppskrift. Jeg er veldig glad i øl.....og som lærer ser jeg helt klart kjemidelen bli forsvart her :....uansett type fremgangsmåte.
- Noen mener ølsett er som pålegg fra tube. Man vet ikke helt hva som er i, og alt smaker/ser relativt likt ut. (Ofte ikke så godt)
- Noen andre mener ølsett med en liten modifikasjon kan være en grei løsning å starte med. Slik får man en smakebit på "bryggekunsten" og et relativt greit resultat.
- Andre igjen mener å brygge øl på gammelt "munke-vis" er veien å gå.
Jeg står helt fast. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror ikke en fiasko første gang vil hindre meg i prøve på nytt (til det er jeg alt for glad i øl), men vil jo aller helst lykkes helt greit første gang.
Kan noen gi meg en spesifikk anbefaling basert på at jeg er lysegrønn (men ikke nødvendigvis dum ) og at jeg kun har basis utstyr ala http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=235&products_id=508
På forhånd takk!
hagobart
Jeg er en typisk fersking innen hobbyen brygging. Som så mange før meg sitter jeg her å undrer hvor jeg skal starte......altså i forhold til bryggingen :jaha:. Jeg har lest nokså mye fram og tilbake på ymse forum, men klarer liksom ikke å bestemme meg for hva jeg skal gå for; ølsett (av typene de selger på vinogbar.no), maltsett (også av typen på vinogbar.no) eller hoppe ut i det ukjente med begge bena og satse på en rimelig "lett" oppskrift. Jeg er veldig glad i øl.....og som lærer ser jeg helt klart kjemidelen bli forsvart her :....uansett type fremgangsmåte.
- Noen mener ølsett er som pålegg fra tube. Man vet ikke helt hva som er i, og alt smaker/ser relativt likt ut. (Ofte ikke så godt)
- Noen andre mener ølsett med en liten modifikasjon kan være en grei løsning å starte med. Slik får man en smakebit på "bryggekunsten" og et relativt greit resultat.
- Andre igjen mener å brygge øl på gammelt "munke-vis" er veien å gå.
Jeg står helt fast. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror ikke en fiasko første gang vil hindre meg i prøve på nytt (til det er jeg alt for glad i øl), men vil jo aller helst lykkes helt greit første gang.
Kan noen gi meg en spesifikk anbefaling basert på at jeg er lysegrønn (men ikke nødvendigvis dum ) og at jeg kun har basis utstyr ala http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=235&products_id=508
På forhånd takk!
hagobart