Hei!
Jeg er en typisk fersking innen hobbyen brygging. Som så mange før meg sitter jeg her å undrer hvor jeg skal starte......altså i forhold til bryggingen :jaha:. Jeg har lest nokså mye fram og tilbake på ymse forum, men klarer liksom ikke å bestemme meg for hva jeg skal gå for; ølsett (av typene de selger på vinogbar.no), maltsett (også av typen på vinogbar.no) eller hoppe ut i det ukjente med begge bena og satse på en rimelig "lett" oppskrift. Jeg er veldig glad i øl.....og som lærer ser jeg helt klart kjemidelen bli forsvart her :
....uansett type fremgangsmåte.
- Noen mener ølsett er som pålegg fra tube. Man vet ikke helt hva som er i, og alt smaker/ser relativt likt ut. (Ofte ikke så godt)
- Noen andre mener ølsett med en liten modifikasjon kan være en grei løsning å starte med. Slik får man en smakebit på "bryggekunsten" og et relativt greit resultat.
- Andre igjen mener å brygge øl på gammelt "munke-vis" er veien å gå.
Jeg står helt fast. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror ikke en fiasko første gang vil hindre meg i prøve på nytt (til det er jeg alt for glad i øl), men vil jo aller helst lykkes helt greit første gang.
Kan noen gi meg en spesifikk anbefaling basert på at jeg er lysegrønn (men ikke nødvendigvis dum
) og at jeg kun har basis utstyr ala http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=235&products_id=508
På forhånd takk!
hagobart
Jeg er en typisk fersking innen hobbyen brygging. Som så mange før meg sitter jeg her å undrer hvor jeg skal starte......altså i forhold til bryggingen :jaha:. Jeg har lest nokså mye fram og tilbake på ymse forum, men klarer liksom ikke å bestemme meg for hva jeg skal gå for; ølsett (av typene de selger på vinogbar.no), maltsett (også av typen på vinogbar.no) eller hoppe ut i det ukjente med begge bena og satse på en rimelig "lett" oppskrift. Jeg er veldig glad i øl.....og som lærer ser jeg helt klart kjemidelen bli forsvart her :
- Noen mener ølsett er som pålegg fra tube. Man vet ikke helt hva som er i, og alt smaker/ser relativt likt ut. (Ofte ikke så godt)
- Noen andre mener ølsett med en liten modifikasjon kan være en grei løsning å starte med. Slik får man en smakebit på "bryggekunsten" og et relativt greit resultat.
- Andre igjen mener å brygge øl på gammelt "munke-vis" er veien å gå.
Jeg står helt fast. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Tror ikke en fiasko første gang vil hindre meg i prøve på nytt (til det er jeg alt for glad i øl), men vil jo aller helst lykkes helt greit første gang.
Kan noen gi meg en spesifikk anbefaling basert på at jeg er lysegrønn (men ikke nødvendigvis dum
På forhånd takk!
hagobart