Nybegynner uten noe erfaring vill prøve seg på ølbrygging

Hei!

Jeg er helt fersk innen dette, men har tenkt en stund at det virker veldig morro og kunne prøve meg på og lage øl.

Koster det mye med alt man trenger av utstyr, og hva er det man trenger for og kunne sette i gang?
 
Du trenger for eksempel dette settet: http://www.bryggselv.no/products/nybegynner-sett-25l Samt en kjele, helst med tappekran. Dette er hvis du vil starte med ekstraktbrygging, noe som kan være lurt i starten, så kan du heller utvide till allgrain (maltbrygging) senere.
Du bør også investere i en bok som forklarer prosessen, f.eks: http://www.amazon.com/How-Brew-Everything-Right-First/dp/0937381888. Eller en norsk en: https://www.tanum.no/_mat-og-drikke/drikke/moderne-hjemmebrygging-lars-bj%C3%B8rnstad-9788291690353
 
Som mange andre her inne vil eg anbefale deg å begynne med BIAB. Det er den enklaste og billigaste måten å starte med all grain. Ta ein tur på youtube, ligger masse gode videoer om biab. Har du ei gryte frå før (helst 10l eller større) så treng du berre ein meskepose, hydrometer, star san, hevert, gjærbøtte og korkeapparat (har eg glømt noko viktig no?). Dette koster deg nokre hundrelapper, så er du klar. Om du skal kjøpe kjele vil eg anbefale deg 30l eller meir. Det er greit den dagen du vil utvide ;)
 
Det er også greit å ha en kjølespiral til å koble på hageslangen e.l. Uten kjøler tar det veldig lang til å få vørteren kald, men det går selvsagt an å sette den i vasken eller badekaret med kaldt vann.
De billigste kjølerene koster ikke så mye, og du lager en selv til 4-500kr.
 
...og prøv å finne en annen hjemmebrygger eller tre i nærheten av der du bor og bli med på en bryggedag.  Det lærer du tonnevis av!

Lurt å legge inn i profil hvor du holder til...
 
Var der du er for et år siden, rett etter nyttår fikk jeg nyss om nystartet bryggebutikk i Trondheim som holdt kurs i BIAB. tok et slikt kurs i februar og har etter dette brygget 12 batcher på egen hånd, et slikt kurs er å anbefale da man også får se hvordan man gjør alt, man trenger nemlig ikke finne opp kruttet selv. Har til nå unngått infeksjoner, og fått et øl både jeg og andre mener er godt. Jeg kjørte på med 36L kjele fra bryggebutikken, spiralkjøler samt et startsett (som også kan brukes til ekstraktbrygging) har i ettertid invistert i noe mere utstyr som flaskespyler, fat og CO2 osv. og har vel sansynligvis runda 10K i invisteringer. Jeg har aldri brygget ekstrakt og kan derfor ikke uttale meg om det men bor i du nærheten av noen som holder kurs så mener jeg dette er absolutt å anbefale. I forhold til den utstyrslista litt lengre opp her ville jeg og hatt et nøyaktig termometer, slik at du kan følge med og justere spesielt mesketemperatur og temperatur på vørter under/etter kjøling.
 
Tilbake
Topp