Hei! Siden jeg lider av nybegynnerpanikk og infeksjonsnoia, og ikke vet helt hva jeg skal forvente meg av mitt første brygg, så tyr jeg til eksperthjelp :amen:
Brygget mitt har nå stått 6 dager i gjæringsbøtta. De første 3-4 dagene bobla gjærlåsen ivrig, deretter sank frekvensen gradvis. Det bobler fortsatt. Dette er såvidt jeg har skjønt helt normalt Skummet har også lagt seg nesten helt, og det er en tykk "gjærkake" på bunnen av bøtta ser det ut til. So far, so good. Men, det er fortsatt litt skum på toppen, og i skummet er det små rødbrune klumper! Normalt? Infeksjon?? Legger ved noen bilder, klumpene jeg snakker om er de klumpene som ser mest solide ut, men pga blitz og fordi jeg var kjapp med å ta bilder for å ikke ha lokket av for lenge, så er bildene litt utydelige og for lyse. Håper noen likevel klarer å se om dette er normalt eller infisert!
Her er min lille logg:
Dag 4: Begynner å lukte som øl, dog surt/syrlig. Gravity 1.021/22 (jeg vet ikke hva OG var, hydrometeret var ødelagt...)
Dag 6 (i dag): Lukter mer som øl, men fortsatt litt syrlig, lukter en del alkohol. Gravity 1.017/16 (vanskelig å se nøyaktig, hydrometeret mitt er ikke superpresist... det er europris-presist!)
Så oppsummert: Utifra min begrensede kunnskap oppfører brygget/gjæren seg som den skal, men jeg er bekymret for skummet på toppen Har vært nøye med renslighet, men gjort et par småfeil, så infeksjon er ikke umulig.
Takk for hjelp!
Brygget mitt har nå stått 6 dager i gjæringsbøtta. De første 3-4 dagene bobla gjærlåsen ivrig, deretter sank frekvensen gradvis. Det bobler fortsatt. Dette er såvidt jeg har skjønt helt normalt Skummet har også lagt seg nesten helt, og det er en tykk "gjærkake" på bunnen av bøtta ser det ut til. So far, so good. Men, det er fortsatt litt skum på toppen, og i skummet er det små rødbrune klumper! Normalt? Infeksjon?? Legger ved noen bilder, klumpene jeg snakker om er de klumpene som ser mest solide ut, men pga blitz og fordi jeg var kjapp med å ta bilder for å ikke ha lokket av for lenge, så er bildene litt utydelige og for lyse. Håper noen likevel klarer å se om dette er normalt eller infisert!
Her er min lille logg:
Dag 4: Begynner å lukte som øl, dog surt/syrlig. Gravity 1.021/22 (jeg vet ikke hva OG var, hydrometeret var ødelagt...)
Dag 6 (i dag): Lukter mer som øl, men fortsatt litt syrlig, lukter en del alkohol. Gravity 1.017/16 (vanskelig å se nøyaktig, hydrometeret mitt er ikke superpresist... det er europris-presist!)
Så oppsummert: Utifra min begrensede kunnskap oppfører brygget/gjæren seg som den skal, men jeg er bekymret for skummet på toppen Har vært nøye med renslighet, men gjort et par småfeil, så infeksjon er ikke umulig.
Takk for hjelp!