Nybegynnerspørsmål: Infisert brygg?

Har satt mitt første brygg med Belgisk Wit, og selve prosessen gikk egentlig veldig bra, sett bort fra at ett par biter med flis (fra veggen) datt nedi gjæringskaret under kjøling.

OG: 1.048
Tørrgjær WB-06 (Ikke rehydrert pga. tid).
Brygget har gått nå i 5 dager på 18-20 grader, pluppingen i gjærlåsen har stoppet, samt at det har kommet noe som ligner på kolonier i overflaten.
Svovelfis-lukten har gitt seg, og det begynner å lukte Øl av brygget.

Kan dette være en infeksjon, eller er det bare CO2/bobler fra gjæringen som samler seg?
(Klumpene på bilde er gjærnæring som ikke ble rørt skikkelig ut).

Ser frem til respons!
 

Vedlegg

  • DSC_0598.JPG
    DSC_0598.JPG
    84,2 KB · Sett: 120
  • DSC_0599.JPG
    DSC_0599.JPG
    166,4 KB · Sett: 111
Ser ut som gjærrester spør du meg. La det stå et par dager til. Vokser klumpene er det kanskje infeksjon, forsvinner de er alt i skjønneste orden!
 
Tilbake
Topp