Hei alle sammen!
For ca 14 dager siden knuste jeg malt som jeg tenkte jeg å brygge med dagen etterpå. Desverre så dukket det opp noe slik at jeg ikke har fått til å brygget enda. Tenkte at jeg skulle brygge i dag, så jeg lurte på om jeg kan bruke malten. Den har ligget i en åpen søppelsekk.
Lurer også litt på hva som er den rette modning/lagrings temperaturen på øl. Har brygget noen ekstrakt brygg og da bruker jeg å la ølet stå til gjæring i ca 3 uker før jeg har det på flasker. Flaskene lar jeg stå i romtemperatur rundt 10 dager. Deretter setter jeg det rett i kjøleskapet. Er dette rett?
For ca 14 dager siden knuste jeg malt som jeg tenkte jeg å brygge med dagen etterpå. Desverre så dukket det opp noe slik at jeg ikke har fått til å brygget enda. Tenkte at jeg skulle brygge i dag, så jeg lurte på om jeg kan bruke malten. Den har ligget i en åpen søppelsekk.
Lurer også litt på hva som er den rette modning/lagrings temperaturen på øl. Har brygget noen ekstrakt brygg og da bruker jeg å la ølet stå til gjæring i ca 3 uker før jeg har det på flasker. Flaskene lar jeg stå i romtemperatur rundt 10 dager. Deretter setter jeg det rett i kjøleskapet. Er dette rett?