Hei! Jeg holder på med mitt andre brygg og er litt bekymret. Dette er mitt første spørsmål på forumet.
Det er et ekstraktbrygg fra Brygg Selv. American IPA. OG var 1,056.
Det har nå stått i 2 uker på 20 grader med moderat gjæraktivitet. SG er nå nede på 1,008, og stadig synkende. Dette er 4 poeng lavere enn oppskriften tilsier.
Det er mye krausen som ligger på toppen i gjæringskaret.
Kan det være en infeksjon?
Hvordan kan man i tilfelle smake en infeksjon eller se at det er en infeksjon?
Noen tips om hva jeg bør gjøre videre her?
Jeg kan jo ikke flaske når ikke SG er stabil, men hvor langt ned kan den gå før jeg tar en beslutning om å kassere hele batchen?
Det er et ekstraktbrygg fra Brygg Selv. American IPA. OG var 1,056.
Det har nå stått i 2 uker på 20 grader med moderat gjæraktivitet. SG er nå nede på 1,008, og stadig synkende. Dette er 4 poeng lavere enn oppskriften tilsier.
Det er mye krausen som ligger på toppen i gjæringskaret.
Kan det være en infeksjon?
Hvordan kan man i tilfelle smake en infeksjon eller se at det er en infeksjon?
Noen tips om hva jeg bør gjøre videre her?
Jeg kan jo ikke flaske når ikke SG er stabil, men hvor langt ned kan den gå før jeg tar en beslutning om å kassere hele batchen?